The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

IOANA IACOB // LABORATOR DE ADAPTARE SENZORIALĂ. EXTINDEREA ȘCOLII DIN PITAR MOȘ

Articol / 05 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • IOANA IACOB // LABORATOR DE ADAPTARE SENZORIALĂ. EXTINDEREA ȘCOLII DIN PITAR MOȘ
  • IOANA IACOB // LABORATOR DE ADAPTARE SENZORIALĂ. EXTINDEREA ȘCOLII DIN PITAR MOȘ
1/2
Proaspăt absolventă a UAUIM, Ioana a studiat arhitectura în București. În primii ani de facultate și-a consolidat cunoștințele prin excursii de studiu și ca asistent în pregătirea pentru admitere a generațiilor mai tinere, urmată de experiența în birouri de proiectare.

Laborator de adaptare senzorială. Extinderea școlii din Pitar Moș

Plecând de la constatarea că integrarea socială este o temă prezentă și discutată a orașului actual, lucrarea de diplomă presupune gândirea unui spațiu destinat persoanelor cu deficiențe de vedere.
Obiectul propus se află în continuarea traseului Vatra Luminoasă - școala gimnazială, fiind poziționat în interiorul ansamblului fostei școli din strada Pitar Moș, continuă principala temă a incluziunii prin gruparea funcțiunilor existente cu cele propuse sub forma unui spațiu de contact.
Localizarea în interiorul unui ansamblu existent ajută la dezvoltarea unui spațiu protejat, închis perimetral. Efectul creat acționează precum o barieră fonică în interiorul căreia utilizatorii pot să urmărească stimulii fără ca mediul extern să interfereze. Astfel, propunerea ia forma unui “laborator pentru adaptare senzorială” a cărui intenție este de a simula obstacolele întâlnite în oraș, fiind într-un permanent contact cu utilizatorii.