The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MARIA BĂȘEA // UNIVERSUL BOTANIC

/ 04 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • MARIA BĂȘEA // UNIVERSUL BOTANICMARIA BĂȘEA
  • MARIA BĂȘEA // UNIVERSUL BOTANICMARIA BĂȘEA
  • MARIA BĂȘEA // UNIVERSUL BOTANICMARIA BĂȘEA
  • MARIA BĂȘEA // UNIVERSUL BOTANICMARIA BĂȘEA
  • MARIA BĂȘEA // UNIVERSUL BOTANICMARIA BĂȘEA
  • MARIA BĂȘEA // UNIVERSUL BOTANICMARIA BĂȘEA
1/6
Maria Bășea a studiat la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București, secția matematică-informatică. Din 2015 a urmat cursurile Universității Naționale de Arte din București, secția Grafică, pe care a absolvit-o în anul 2018. Face parte din Clublu Ilustratorilor și este pasionată de natură.

Universul Botanic

Subiectul proiectului „Universul Botanic” pornește de la preocuparea Mariei pentru elementele botanice, scopul final al acestui proiect fiind alcătuirea unui ghid personal de studiu al plantelor, un pseudo-atlas.

Astfel, au fost expuse 20 de ilustrații alături de cartea-obiect care reliefează faptul că poți porni de la un element „banal” precum o plantă și îl poți exploata în așa fel încât lucrările adunate să trimită la o multitudine de teme precum trecerea timpului, conceptul de identitate și nu în ultimul rând condiția umană.

Lucrările au fost în general realizate în creion și acuarelă, constând în desene ale plantelor, compoziții cu acestea, iar abordarea a fost deopotrivă abstractă și realistă. Se regăsesc atât lucrări care conțin doar câteva pete de culoare, acestea fiind de ajuns pentru a surprinde elementele botanice, cât și ilustrarea într-o manieră foto-realistă a plantelor presate.