The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mihaela Gogu // Păduri, aici și acolo

Articol / 28 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Mihaela Gogu // Păduri, aici și acolo
  • Mihaela Gogu // Păduri, aici și acolo
  • Mihaela Gogu // Păduri, aici și acolo
  • Mihaela Gogu // Păduri, aici și acolo
1/4
Mihaela Gogu s-a născut în Bucureşti, în anul 1978. Începând cu anul 2012, urmează cursurile Facultății de Arte Plastice, Departamentul Grafică, din cadrul Universității Naționale de Arte Bucureşti, pe care o absolvă în anul 2015 cu lucrarea de licență „Păduri, aici şi acolo”.

PĂDURI, AICI ŞI ACOLO


În viețile majorității dintre noi, pădurea ocupă un loc marginal. Foarte rar vizităm o pădure. Pădurea este locul unde ne simțim pierduți. Împingem permanent hotarul dintre pădure şi civilizație, micşorând pădurea, prin defrişări continue. În oraşe cultivăm copaci domesticiți, care nu au nici o şansă să formeze o pădure. În acelaşi timp în care fugim şi ne ferim de ea, pădurea sălbatică atrage nostalgiile către sufletul nostru pur, originar, pierdut. Investim pădurea cu simboluri cu greutate metafizică sau mitologică.

Lucrările abordează pădurea din punct de vedere vizual, încercând să evite orice viziune nostalgică sau ecologistă. Într-o pădure aerul – spațiul dintre copaci se individualizează, devine un personaj în sine. Subiectul lucrărilor este, mai mult decât copacii dintr-o pădure, spațiul dintre aceştia, multiplele planuri paralele care se creează. Jocul dintre „aici” şi „acolo” este un punct central al acestui demers.