The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

OANA VAIDA // CENTRU COMUNITAR CULTURAL ȘI RECREAȚIONAL

Articol / 05 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • OANA VAIDA // CENTRU COMUNITAR CULTURAL ȘI RECREAȚIONAL
  • OANA VAIDA // CENTRU COMUNITAR CULTURAL ȘI RECREAȚIONAL
1/2
Vaida Oana este absolventă a Facultătii de Arhitectură şi Urbanism, Cluj-Napoca, studii desfăşurate în perioada 2012-2018. În 2015 a participat la un schimb de experienţa Erasmus, la Ecole Nationale d' Architecture Paris Belleville, Franţa, o oportunitate pentru dezvoltarea sa ca arhitect.

Centru Comunitar Cultural şi Recreaţional


Proiectul își propune să ofere un exemplu în ceea ce privește revigorarea cartierelor socialiste, context întâlnit atât de des în România și nu numai. Prin funcțiunile propuse și conceptul spațial, acesta este un spațiu al creativităţii şi a transformărilor, iar datorită flexibilității sale își poate reinventa întrebuințarea în timp, răspunzând astfel nevoilor societății. Se urmareşte realizarea unui contrast cu cartierul dens construit, astfel că aducerea la scară umană este un factor foarte important, păstrând totuși o bună vecinătate cu cele două biserici și cu blocurile din jur.

Centrul comunitar este un spațiu ce încurajează interacțiunile dintre locuitorii cartierului, spiritul comunitar, oferind atât activităti culturale cât și activităti recreaționale. Amenajările exterioare completează proiectul comunitar, oferind publicului noi spații de promenadă și spații verzi amenajate, exact în inima cartierului.