The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

OANA VOICU // CASA COPIILOR PIERDUȚI

Articol / 11 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • OANA VOICU // CASA COPIILOR PIERDUȚIOANA VOICU
  • OANA VOICU // CASA COPIILOR PIERDUȚIOANA VOICU
  • OANA VOICU // CASA COPIILOR PIERDUȚIOANA VOICU
1/3
Arhitectă june, născută și crescută în Călărași, 25 de ani, nume de cod - Oana Voicu. Pasionată de ilustrație, pe care însă o abandonează temporar pentru arhitectură. 

Casa copiilor pierduți

În urma analizei istorice a amplasamentului, a rezultat faptul că această parcelă de pământ are o încărcătură educativă impresionantă, drept urmare tema proiectului s-a conturat firesc pășind pe același drum. Așadar, tema proiectului presupune imaginarea unui loc de găzduire și, totodată, de pregătire pentru viață a copiilor uitați și ignorați de societate.

Proiectul se va concetra de copiii greu adoptabili (cu vârste cuprinse între 13-17 ani), pentru că reprezintă cea mai defavorizată categorie.
Mulți dintre aceștia, din nefericire, ajung pe străzi printr-o incapabilitate de a găsi un loc de muncă, handicap dobândit prin instituționalizarea de tip vechi, prin inexistența unor programe care să le ofere o posibilitate de a învăța meserii.

Vor exista două teme majore care definesc acest proiect, și anume: privatul (locuirea) și publicul („școala”).