The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 PENTRU ARTE | (3) Ioana Ulmeanu: Creating Clothes in The Middle of Chaos

Articol / 26 Ian 2021 / The Institute
  • 5 PENTRU ARTE | (3) Ioana Ulmeanu: Creating Clothes in The Middle of ChaosAnamaria Visovan
  • 5 PENTRU ARTE | (3) Ioana Ulmeanu: Creating Clothes in The Middle of ChaosAndrei Dudau
  • 5 PENTRU ARTE | (3) Ioana Ulmeanu: Creating Clothes in The Middle of ChaosPif Stephano
  • 5 PENTRU ARTE | (3) Ioana Ulmeanu: Creating Clothes in The Middle of ChaosRaluca Baciu
  • 5 PENTRU ARTE | (3) Ioana Ulmeanu: Creating Clothes in The Middle of ChaosTeodora Bodescu
  • 5 PENTRU ARTE | (3) Ioana Ulmeanu: Creating Clothes in The Middle of Chaos
1/6
 “Există o tendință a studenților de a sonda apele încă neclare ale sustenabilității și circularității, există întotdeauna și o preocupare pentru sine, pentru memorie și pentru identitate, cu o fascinație uneori periculoasă și nu întotdeauna suficient de bine gestionată pentru alienarea individului (…)”.

În Creating Clothes in the Middle of Chaos, Ioana Ulmeanu face o analiză a industriei de modă din perspectiva celei mai tinere generații de absolvenți de design vestimentar. Materialul se apleacă asupra eforturilor tinerilor designeri a căror provocare de a-și exprima viziunea, de a-și gestiona resursele personale și exterioare a fost dublată de dificultățile care au venit odată cu lockdown-ul, în același moment în care și-au materializat colecțiile de final de an.

Pentru platforma 5 Pentru Arte, Ioana Ulmeanu, editor coordonator al revistei ELLE România, a ales 5 astfel de colecții pentru a ilustra preocupări și exprimări puternice propuse de tinerele talente prezente în secțiunea de fashion în cadrul expoziției DIPLOMA 2020.

Lucrările pe care le puteți descoperi în cel de-al treilea material din galeria online sunt: (1) Red Words, (2) I’m Not Non-Violent, (3) The Agony of The Garden, (4) În atingere, în contact și (5) Alzheimer’s, semnate, în ordine, de tinerii designeri:

(1) Pif Stephano: Absolvent al Facultății de Artă și Design, Universitatea din Timișoara. Activitatea constantă în prezentări de modă, concursuri de specialitate, târguri de profil și prezența în revistele de modă l-a ajutat în a-și crea universul creativ.

(2) Teodora Bodescu: A absolvit Colegiul Național de Artă "Octav Băncilă" din Iași și ulterior Facultatea de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Arte.

(3) Anamaria Vișovan: Absolventă a Facultății de Arte și Design din Timișoara. Munca acesteia se bazează pe inovație în tiparul de modă, forme, volum care să surprindă subiecte precum sustenabilitatea, reciclarea și slow fashion.

(4) Raluca Baciu: Absolventă a Universității Naționale de Arte din București. Este pasionată să creeze concepte și schițe pe care ulterior să le transforme în colecții purtabile.

(5) Andrei Dudău: Absolvent al secției de fashion din cadrul Universității de Arte din București. A participat în mai multe expoziții în domeniu și a activat ca Designer Assistant pentru Ioana Ciolacu.

5 Pentru Arte face cunoștință comunităților creative și conexe cu > 20 de artiști, designeri și arhitecți din promoția facultăților creativ-vocaționale din România care și-au lucrat și susținut proiectele de diplomă în timpul lockdown-ului.

După prezența în cadrul expoziției DIPLOMA 2020 ce a avut loc la Combinatul Fondului Plastic, o serie de lucrări sunt (re)adaptate într-un setting digital, multidisciplinar, și sunt prezentate prin selecțiile personale a 5 profesioniști din industriile creative locale.

Fiecare nou material publicat pe www.5pentruarte.diplomafestival.ro va fi disponibil în fiecare zi de marți și joi până la finalul lunii ianuarie.

5 PENTRU ARTE este un proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și dezvoltat de The Institute.