The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

OPEN CALL | workshop de upcycling by ASAP la DIPLOMA

Articol / 21 Sep 2021 / Luiza Popescu
  • OPEN CALL | workshop de upcycling by ASAP la DIPLOMA
1/1
În cadrul festivalului DIPLOMA (8-17 octombrie), ASAP prezintă UPFOLD - un workshop de upcycling și reutilizare a deșeurilor folosind tehnica plierii (folding), ținut de designerul Alexe Popescu la Combinatul Fondului Plastic (Str. Băiculești 29).

Dacă ești student la arte sau arhitectură ori doar te preocupă soluțiile sustenabile, înscrie-te la workshop completând acest formular până pe 1 octombrie. Sunt doar 10 locuri disponibile. Participarea este gratuită.

În colaborare cu Alexe Popescu, ASAP a gândit un spațiu asemenea unui laborator de cercetare, care prezintă simultan o selecție de obiecte, rezultat al explorărilor designerului în universul origami, și permite testarea propriilor abilități de a transfoma deșeurile în obiecte noi.

Parte expoziție, parte atelier, Upfold își propune să găsească soluții alternative pentru ambalajele alimentelor pe care le consumăm, o mare parte din ele greu de reciclat sau nereciclabile și inițiază o discuție despre a doua viață a deșeurilor și modurile prin care ne putem implica pentru a schimba soarta acestora, contribuind la o societate mai sustenabilă.

Workshopul va avea loc la data de 10 octombrie, începând cu ora 11:00, timp de maximum 2 ore.

Alexe Popescu

Alexe Popescu are o formare academică duală (inginerie și arte) și un parcurs profesional care îmbină designul grafic cu cel de produs. Este designer de carte la Editura Publica și predă Basic Design studenților din anul 1 si 2 (design de produs și ambiental) la UNARTE, unde este și doctorand. Studiază aplicațiile practice ale tehnicilor de pliere în design, tehnologie și upcycling.

Despre ASAP România 

ASAP România este un program dedicat luptei împotriva poluării cu plastic prin construirea celei mai mari comunități de tineri care își unesc forțele pentru un viitor mai sustenabil. Început ca un demers educațional, anul acesta ASAP își asumă provocarea de a dezvolta un model funcțional de colectare a deșeurilor reciclabile în școlile din România.


***

Ce este UPCYCLING?

Upcycling = transformarea unor materiale (ajunse la finalul vieții, deșeuri de cele mai multe ori) în produse cu o valoare ridicată, evitând, astfel, consumul de materii prime noi.

Ce este o economie circulară?


Economie circulară = un model de producție și consum bazat pe reutilizarea, repararea, reconversia și reciclarea materialelor existente, astfel încât deșeurile devin resurse.