The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Animest revine pe marile ecrane și-n casele iubitorilor de film de animație din întreaga țară

Articol / 28 Sep 2020 / The Institute
  • Animest revine pe marile ecrane și-n casele iubitorilor de film de animație din întreaga țarăAnimest
1/1
Ajuns la ediția cu numărul 15, Festivalul internațional de Film de Animație Animest revine pe micile și marile ecrane, în perioada 9-15 noiembrie, cu o ediție hibrid, adaptată noului context global. Pentru prima dată în istoria evenimentului, filmele incluse în selecția oficială vor putea fi urmărite din întreaga țară, prin intermediul noii versiuni a platformei animest.ro. Astfel, cele mai așteptate și cele mai premiate producții ale anului, dar și filme de arhivă – din istoria celor 100 de ani de animație românească, vor rula atât pe marele ecran, la Cinema Elvire Popesco din București, cât și în mediul online, prin platforma de streaming a festivalului. Programul ediției va fi disponibil în curând pe site-ul evenimentului.

Într-un an în care industria cinematografică a fost profund afectată de amploarea crizei generate de contextul pandemic, multe dinte evenimentele internaționale dedicate filmului au fost anulate, amânate sau adaptate noilor condiții. Animest se alătură festivalurilor care au găsit o soluție pentru a continua, propunând spectatorilor o nouă formulă de vizionare. O amplă selecție de peste 380 filme va fi prezentată publicului la această ediție, iubitorii de animație având posibilitatea de a savura lungmetrajele și scurtmetrajele incluse în programul festivalului atât din sala de cinema, cât și de acasă, de oriunde din România. Proiectele dedicate industriei, întâlnirile cu creatorii filmelor prezentate, expozițiile și evenimentele speciale cu care Animest și-a obișnuit publicul vor avea loc și în acest an, în ciuda tuturor dificultăților, parte dintre ele fiind organizate prin intermediul platformelor de streaming.

O continuare a narativei propuse de campania de imagine a ediției trecute, când oița Animest a devenit mai curajoasă, recâștigându-și teritoriul în peisajul cultural autohton, spotul oficialrealizat de regizorul și animatorul Paul Mureșan în acest an contextualizează situația globală care a afectat desfășurarea marilor evenimente cinematografice, aducând în poveste noi personaje pe care mascota festivalului reușește să le îmblânzească prin puterea animației.

,,2020 este un an interesant pentru toată lumea. Ne-a silit să ne gândim la o groază de chestii. Ne-a făcut să ne gândim la impactul pe care îl avem asupra lumii.Ne-a făcut să ne gândim la rolul nostru in comunitate și ne-a făcut să ne gândim la hârtie igienică și moarte. De ultimul subiect m-am legat în spotul pentru a 15-a ediție Animest, considerând că, într-un fel sau altul, suntem într-o stație de autobuz cu toții, așteptând ceva incert ce nici nu știm dacă o să vină sa nu.Dar nu suntem singuri, in stație mai așteptată si Moartea. Se află și ea acolo cu treburile ei, iar atitudinea noastră față de dânsa ar putea avea un impact asupra locului în care ne duce următorul autobuz. Până una alta, să urmărim o selecție mișto de animații care vorbesc despre noi și despre marea stație de autobuz in care ne aflăm cu toții.’’, subliniază artistul.

Evenimentele indoor organizate în acest an la București vor respecta cu strictețe toate măsurile de protecție și distanțare aflate în vigoare în luna noiembrie. Pentru participarea la evenimentele organizate online, toate detaliile tehnice vor fi disponibile pe site-ul festivalului, odată cu publicarea programului oficial și punerea biletelor și abonamentelor în vânzare.