The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Au fost anunțate premiile Bucharest Fringe, Ediția a XI-a

/ 26 Oct 2021 / Andra Mihai
  • Au fost anunțate premiile Bucharest Fringe, Ediția a XI-a
1/1
 
Festivalul Bucharest Fringe, Ediția a XI-a, s-a încheiat ieri, 24 octombrie 2021. Un tur de forță, artistic și tehnic, în contextul valului pandemic și al instabilității reglementărilor, care, însă, a reușit să împlinească promisiunea acestei ediții, aceea de a reda, deopotrivă publicului și artiștilor, bucuria lui „împreună”. 

A fost prima ediție-hibrid a Festivalului Bucharest Fringe, cu spectacole susținute live, live streaming cu public sau difuzate doar online, ediție pentru care au fost selectate douăzeci de producții independente, dintre care cincisprezece s-au aflat în competiție.

Iată care sunt Premiile Bucharest Fringe 11:

Premiul pentru cel mai bun Spectacol
Cassandra, regia Leta Popescu, o producție semnată Vanner Collective și Teatrul Apollo111 – pentru multitudinea de mecanisme performative și bogăția unei producții vitale, puternic ancorate în prezent, cu două actrițe valoroase, care susțin pe deplin conceptul regizoral.

Premiul pentru Debut / Premiul Special al Juriului
Mara Oprea, pentru regia spectacolului De ce să fii frumos – pentru încapsularea și aparenta simplitate a spunerii unei povești despre căutarea frumuseții și constructele sociale cu care alegem să ne înconjurăm în viață.

Premiul pentru cel mai bun Actor – nu s-a acordat

Premiul pentru cea mai bună Actriță – Ex Equo
Emőke Kató, pentru rolul din spectacolul Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois, o producție semnată REACTOR de creație și experiment, Cluj-Napoca – pentru forța și sensibilitatea cu care a creat un personaj bolnav de Alzheimer și căderea acestuia în neputință și uitare.

Katia Pascariu, pentru rolul din spectacolul Toată liniștea din lume – producție Ado și Centrul de Teatru Educațional Replika – o actriță care reușește să creeze un univers, fără a se folosi de mijloace multiple, de recuzită și decor.

Premiul de Originalitate
Cosmonauți de Alexandru Ivănoiu, o producție semnată Teatrul Luni de la Green Hours și artiștii, pentru transformarea subsolului de la Green Hours într-un teren SCI-FI, în care cinci tineri absolvenți de actorie demonstrează, împreună cu regizoarea și dramaturgul, capacitatea de a susține pe deplin un spectacol muzical, comic, dar și dramatic.

Premiul Special al Juriului
Clara și timpul liber (unteatru de copii) pentru modul în care reinventează relația dintre public și personajul de pe scenă. Premiul este acordat implicit actriței Ana Turoș, creatoarea și protagonista spectacolului, pentru determinarea și inspirația de a crea un spectacol rotund, cu resurse umane și materiale minime.

Spectacolele din festival rămân disponibile online timp de 5 zile de la data primei lor difuzări.
Mai multe detalii pe www.bfringe.ro.
 
------------------------------------

Asociația Teatrul.ro, prin Teatrul Apropo – organizatorul festivalului, îi felicită pe câștigători și pe toți participanții la această ediție și aduce calde mulțumiri juriului de selecție, Oltița Cîntec, Cristina Modreanu, Cristiana Gavrilă, juriului de premiere, Ioana Barbu, Florentina Bratfanof, Cristian Bajora, echipei de organizare și echipei tehnice, fără de care această primă ediție-hibrid a festivalului nu ar fi putut avea loc, și publicului, fără de care teatrul nu ar avea sens.

 
Mulțumiri speciale partenerilor:

PARTENERI FINANȚATORI: Primăria Capitalei prin ARCUB, Administrația Fondului Cultural Național, Ministerul Culturii
 
TEATRE PARTENERE: Green Hours, unteatru, Centrul de Teatru Educaționanal Replika, Teatrul Apollo 111, Reactor de Creație și Experiment Cluj-Napoca, Centrul Maidan Cluj-Napoca, Teatrul din Stejar Iași, Asociația ProTeatru Zalău, Teatrul Național ”Aureliu Manea” Turda.

PARTENERI MEDIA: Radio Guerrilla, Scena.ro, Bookhub, Muze și arme, LiterNet, Zile și nopți, Urban.ro, Revista LZR, Igloo Media, Decât o revistă, The Institute, Paul Duțu Blog, IQool, România Pozitivă, Radio Clasic, Radio-TV Arthis Bruxelles

***
Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021.

Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.

***
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.