The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Avanpremieră DokStation 2018: documentarul Placebo – Alt.Russia

Articol / 07 Aug 2018 / The Institute
  • Avanpremieră DokStation 2018: documentarul Placebo – Alt.Russia
  • Avanpremieră DokStation 2018: documentarul Placebo – Alt.Russia
  • Avanpremieră DokStation 2018: documentarul Placebo – Alt.Russia
1/3
Prezentat în premieră națională, documentarul Placebo: Alt.Russia (2016, regia: Charlie Targett-Adams) este o explorare fascinantă a culturii alternative din marile orașe rusești și va fi prezentat în avanpremiera celei de-a treia ediții DokStation Music Documentary Film Festival joi, 16 august, începând cu ora 19.30, la DESCHIS Gastrobar

În preludiul documentarului, iO & Călin preiau sunete din discografia Placebo și a zonelor adiacente muzical și le transformă în sinusoide ante-vizionare.

La aniversarea a 20 de ani de existență, formația britanică Placebo a primit ocazia unică de a concerta în zece orașe din Rusia. Prezentat de basistul Stefan Olsdal, documentarul Placebo: Alt.Russia explorează cultura alternativă din marile orașe rusești.

În periplul lor prin Rusia, muzicienii britanici se întâlnesc cu artiști, arhitecți și celebrități, descoperind comunitatea locală și energia sa creativă, mai puțin cunoscută. Din Krasnoyarsk, în Siberia și până în St. Petersburg, pe țărmul Mării Baltice, filmul documentează turneul Placebo, interacțiunile cu personaje locale, cultura alternativă efervescentă, precum și emoțiile puternice stârnite de concertele intense marca Placebo.

Indiferent ce credeți despre Rusia, nu există nicio îndoială că e o țară fascinantă. Când Placebo au primit oferta de a concerta în zece orașe rusești și de a parcurge distanța dintre acestea cu expresul trans-siberian, a fost clar că vor avea o experiență unică”, spune regizorul Charlie Targett-Adams.

Realizatorul mai multor documentare muzicale despre Heroes Del Silencio, Stereophonics, Graham Coxon sau Bat for Lashes, Targett-Adams mai are în palmares un documentar despre Placebo: „Coming Up for Air” (2012). „În documentarul anterior, m-am axat pe introspecție, așa că, de data aceasta, am optat pentru o abordare diferită, permițând trupei să privească în exterior.”

Placebo: Alt Russia își propune să vadă dincolo de realitățile economice și politice ce fac obiectul reportajelor despre Rusia, concentrându-se în schimb pe arta contemporană și cultura urbană, alternativă, ce se distanțează de influența Kremlinului, pe diversitatea artistică și pe oamenii fascinanți pe care membrii Placebo i-au întâlnit, în periplul lor.

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București, va avea loc în perioada 13-16 septembrie 2018. Festivalul va aduce în fața publicului din mai multe cartiere ale Capitalei proiecții, concerte, evenimente și ateliere pentru copii și tineri, atât în clădiri cu istorie și tradiție, cât și în spații neconvenționale.

Evenimentele din cadrul DokStation 2018 vor fi găzduite de Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Parcul Drumul Taberei, Control Club, Spațiul M60, DESCHIS Gastrobar și Apollo 111.

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival este organizată de Wearebasca și Asociația DokStation.
Parteneri: Centrul Cultural European Sectorul 6 - Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Control Club, Apollo111, Spațiul M60, DESCHIS Gastrobar, CINEPUB.ro, Cărturești, Tanănana.