The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cine sunt cei 10 liceeni care vor ajunge în etapa finală a Incubatorului de animație?

Articol / 22 Sep 2020 / The Institute
  • Cine sunt cei 10 liceeni care vor ajunge în etapa finală a Incubatorului de animație?Incubatorul de animație 2020
1/1
Prima ediție a Incubatorului de animație - programul educațional Animest care încurajează liceenii să-și dezvolte aptitudinile creative înspre industria filmului de animație, și-a desemnat cei 10 finaliști. Participanții se pregătesc acum să-i întâlnească pe trainerii din ultima etapă a proiectului, alături de care vor parcurge primii pași în lumea tehnicilor de animație, în cadrul unui workshop organizat la cea de-a 15-a ediție Animest (9-15 noiembrie, București).

Cei zece liceeni care s-au remarcat în prima etapă a proiectului sunt (în ordine alfabetică): Ariana Alexandrina Moldovan, Alexandra Fratila, Caterina Cherecheș, Corina Tomas, Elena-Teodora Mușea, Gabrielle Dominique Cojocaru, Mara Pop, Maria Scutaru, Mihnea Gabriel Lapadat, Ruxandra Crăița Băltățescu. Finaliștii, elevi ai liceelor de arte din Sibiu, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Oradea și Chișinău, vor fi invitați la cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional de Animație Animest, unde vor participa, vreme de șapte zile, la un workshop dedicat.

Prima ediție a Incubatorului de animație a debutat în luna iunie a acestui an printr-un program de patru sesiuni de mentorat susținute de regizorul și animatorul Paul Mureșan. Elevi din 10 licee de arte din România și Republica Moldova au luat parte la întâlnirile săptămânale, aprofundându-și cunoștințele în domeniu și descoperind tehnici de construire a personajelor, în pregătirea filmelor de animație. Aproximativ 40 de tineri artiști au participat la discuțiile online, iar lor li s-au alăturat alte câteva zeci de participanți care și-au înscris lucrările și portofoliile în a doua etapă, cea a concursului, unii dintre ei ajungând chiar în finală.

,,În incubator au intrat câteva viitoare talente din lumea artei vizuale, iar 4 cursuri de desen mai târziu au început sa apară o tonă de desene, râuri de manga și chibi, multe fundaluri și concept art, toate aducând ceva diferit. Mă bucur mult că le-am putut oferi liceenilor un mediu în care să dezvolte animațiile viitoare.’’, subliniază artistul Paul Mureșan, mentor în Incubatorul de animație.

Următoarea provocare va presupune crearea unui storyboard pentru un posibil film de animație, pe un scenariu dat. În această etapă, finaliștii vor lucra sub îndrumarea mentorilor Cristian Radu și Laura Pop, ambii artiști animatori cu experiență, pregătiți să le ofere celor 10 finaliști secrete din culisele producției filmelor de animație. Prin acest demers, Animest își continuă misiunea de a forma și de a susține noi generații de artiști animatori, oferindu-le contextul și instrumentele necesare dezvoltării aptitudinilor creative.

Pentru publicul de festival interesat de procesul de creație care a stat la baza acestui proiect, o expoziție a lucrărilor înscrise în concurs de participanții ajunși în finală va fi inclusă pe harta ediției. Câștigătorul etapei finale va fi desemnat de un juriu format din specialiști din domeniu și va fi premiat în cadrul Galei de Premiere a festivalului Animest 2020.
***
Incubatorul de animație este un proiect Animest realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și al Centrului Național al Cinematografiei.