The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Colecție de filme #MadeinRomania

/ 07 Dec 2021 / Andra Mihai
  • Colecție de filme #MadeinRomania
1/1
Povești despre noi și ai noștri, iubiri interzise, familie și apartenență, adolescență dificilă, regăsire. Despre oameni și urși, despre oameni și pământurile lor. Ai pe unlimited.tiff.ro o selecție de filme românești de văzut și revăzut. 
Monștri. // Câteva conversații despre o fată foarte înaltă // Urma //  De ce eu? // Moromeții și Moromeții 2 // Breaking News // Lumea e a mea // Câinele japonez // Caravana cinematografică // Ursul // Legături bolnăvicioase // Undeva la Palilula

VEZI COLECȚIA

Dacă ești în afara României, avem o selecție de filme disponibile de oriunde din lume. 

Via Regis, un film despre viața Regelui Mihai.  
Exploratorul, un documentar despre pionerul în cercetare Emil Racoviță.
Iar ca sentiment un cristal, scurtmetraj de colecție din 1986 despre Ivan Patzaichin.
Nunți, muzici și casete video, un documentar despre nunțile românești, obiceiurile pitorești și profesiile născute în jurul lor.
 
VEZI COLECȚIA

Gala Premiilor Academiei Europene de Film, live pe TIFF Unlimited.
Pe 11 decembrie, de la 20:00, hai să celebrăm împreună tot ce-i mai bun în cinema-ul european din anul care se încheie. La fel ca în 2020, din cauza pandemiei, gala European Film Awards (EFA) va avea loc într-o formulă hibridă. Moderatoarea ceremoniei de la Arena Berlin va fi actrița Annabelle Mandeng.  

Până sâmbăta viitoare, aruncă un ochi pe nominalizări.

Vezi noile episoade Oamenii de pe Muntele Morții.
Episoadele 4 și 5 din Muntele Morții: Misterul Diatlov (Dead Mountain: the Dyatlov Pass Incident) sunt disponibile de duminică, 5 decembrie, și odată cu ele intri mai adânc în povestea personajelor. Toți cei 9 tineri care au murit în împrejurări greu de descifrat, în iarna lui 1959, în Munții Ural, aveau experiență pe munte, iar unii lucrau pentru proiecte și institute secrete de cercetare nucleară. Unul dintre ei, în mod special, ridică multe semne de întrebare.
Ce descoperiri a făcut maiorul KGB Oleg Kostin până acum, vezi în cele trei episoade pline de suspans disponibile deja pe unlimited.tiff.ro

VEZI SERIALUL

Focus István Szabó
Trei filme de Oscar

60 de ani de cinema, peste 40 de filme și nenumărate premii. Așa ar suna, în cifre, cariera unuia dintre cei mai apreciați regizori maghiari, István Szabó, căruia i-am dedicat o mini-colecție. Inteligența, flerul și grația cu care atinge subiecte sensibile - destinul individual în vârtejul marilor evenimente istorice - sunt marile atuuri ale filmelor sale remarcabile, care au ajuns la Cannes, Berlin, Veneția sau Oscar.

Pe TIFF Unlimited, ai șansa să vezi cele trei filme care l-au făcut celebru în anii '80. 

Confidence (1980)
Ursul de Argint pentru regie, Berlin
Nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun film străin

Mefisto (1981)

Premiul pentru scenariu și Premiul criticii - FIPRESCI, Cannes 1981
Oscar pentru Cel mai bun film străin

Colonel Redl (1985)
Premiul Special al Juriului, Cannes 
Nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun film străin

BONUS: Un masterclass de la TIFF 2021, unde István Szabó a primit Premiul pentru întreaga carieră. 

VEZI FILMELE