The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DOGMAN, în regia lui Luc Besson, din 14 iunie în cinematografe

Articol / 10 Iun 2024 / Andra Mihai
  • DOGMAN, în regia lui Luc Besson, din 14 iunie în cinematografe
1/1
Transilvania Film anunță lansarea filmului Dogman, un thriller despre loialitate și răzbunare marca Luc Besson, cu o distribuție formată din staruri ale generației tinere americane (Caleb Landry Jones - Get Out, Three Billboards Outside Ebbing Missouri, Nitram, Jojo T. Gibbs - Twenties, Fresh) dar și din peste 30 de căței antrenați special pentru platoul de filmare. Dogman a avut premiera internațională în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, unde a fost selectat în Competiția Oficială pentru „Leul de Aur”. Filmul va putea fi văzut pe marile ecrane din toată țara începând de vineri, 14 iunie. Tot atunci va avea loc o proiecție specială în Piața Unirii din Cluj Napoca, în deschiderea Festivalului Internațional de Film Transilvania, care o va avea ca invitată pe actrița Jojo T. Gibbs. Cu această ocazie, iubitorii de patrupezi vor putea asista și la o defilare canină pe covorul roșu în premieră în România.

Dogman este cel de-al 20-lea titlu din filmografia lui Luc Besson, un nume rezonant în lumea filmului încă din anii ‘90, când regiza filmele-cult Leon: The Professional și Al cincilea element.

Trailer

Sinopsis: Când era mic, Doug a fost aruncat de tatăl său abuziv în cușca unor câini de luptă pe care îi antrena, însă, în loc să-l sfâșie, aceștia i-au devenit o a doua familie. Ani mai târziu, același Doug performează la cabaret și dă spargeri în apartamentele unor oameni bogați cu ajutorul armatei sale de companioni canini, dar lucrurile sunt pe cale să degenereze.

„M-am întrebat cum poate o ființă umană să treacă printr-un asemenea calvar și ce poate face pentru a-l depăși. Asta am vrut să explorez în DOGMAN. Cu toții avem suferința în comun, singura armă pe care o avem pentru a lupta împotriva ei este dragostea. Societatea poate oferi un oarecare confort, dar doar prin dragoste se vindecă cu adevărat rănile. În film, Douglas creează o comunitate cu câinii săi, în care dragostea este catalizatorul.”, a declarat regizorul Luc Besson. 

Filmul este produs de Luc Besson Production și distribuit în România de Transilvania Film.

Partener: ASPA

***

Mai multe detalii atât despre DOGMAN cât și despre filmele distribuite de TRANSILVANIA FILM pe instagram și facebook