The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ESPACIO FEMENINO. PROIECȚII DE FILME LA INSTITUTO CERVANTES BUCUREȘTI

Articol / 01 Mar 2019 / The Institute
  • ESPACIO FEMENINO. PROIECȚII DE FILME LA INSTITUTO CERVANTES BUCUREȘTI Espacio Femenino
1/1
Espacio femenino este unul dintre programele de film tradiționale, anuale, ale Instituto Cervantes, un omagiu adus realizatoarelor de film și culturii feminine. Încă din 2010, în selecția anuală sunt incluse filme recente și reprezentantive pentru producțiile regizate de femei și care tratează tematici înscrise în zona lor de preocupări. Selecția 2019 include două lungmetraje, un documentar și o sesiune de scurtmetraje curatoriată de asociația Trama.

Filmele rulează în versiune originală spaniolă, cu subtitrare în limba engleză.

Intrarea este liberă în limita numărului de locuri disponibile. Accesul în sală se face pe baza unei solicitări de rezervare de loc trimisă la adresa de mail cultbuc@cervantes.es.

Rezervarea devine valabilă numai dacă solicitantul a primit în scris o confirmare a disponibilităţii de locuri.

Program (4- 7 martie 2019)

Luni, 4 martie 2019, ora 19:00 - Con el viento (Spania, 2017, 108 min), Regia: Meritxell Colell
Sinopsis: Mónica este balerină și coregrafă, are 47 ani și trăiește la Buenos Aires, unde de doi ani încearcă să realizeze un spectacol și reușește. Monica s-a născut în apropiere de Burgos, într-un sat în care acum mai locuiesc doar părinții ei și încă alte șase persoane, un loc pe care ea nu l-a mai văzut de douăzeci de ani. Primirea unui vești de la sora ei care o anunță că tatăl lor este grav bolnav o determină să se întoarcă. Doar că ajunge după ce tatăl a murit. După înmormântare, mama ei o roagă să rămână cu ea și să o ajute să vândă casa. Au devenit aproape două necunoscute care vor trebui să învețe să se cunoască și să conviețuiască.

Premii: Festival de Málaga. Cine en Español (2018) ­ ZonaZine ­ Premiul pentru cel mai bun film spaniol

Marți, 5 martie 2019, ora 19:00 - Los amores cobardes (Spania, 2018, 93 min) Regia: Carmen Blanco
Sinopsis: Eva este o tânără puternică și independentă care se întoarce în locurile natale pentru vacanța de vară. Acasă o așteaptă mama și Gema, unica ei prietenă de care o leagă o prietenie necondiționată. Eva însă nu se aștepta să îl revadă și pe Rubén, care obișnuia să fie cel mai bun prieten al ei până într-o bună zi, când a hotărât să rupă orice contact. Fără nicio explicație, fără să-și ia rămas bun.

Premii: 2018 Festival de Alicante: cea mai buna regie, Premiul Criticii.

Miercuri, 6 martie 2019, ora 19:00 - A palabra xusta (Spania, 2018, 108 min), regia Miguel Piñeiro
Sinopsis: O învățătoare și pedagoagă de 92 de ani se întoarce într-o casă pierdută parcă în negura vremilor. Acolo Antía Cal Vázquez „Tita” începe o conversație cu propriile ei amintiri, cu viața surprinse în fotografii vechi, cu peisajul muntos care înconjură casa și cu amintirea iubirii vieții ei, Antonio Beiras.

Joi, 7 martie 2019, ora 19:00 - Cortos en femenino, selecție de scurtmetraje

Einstein-Rosen, Spania, 2016, 9 min, regia Olga Osorio
Lucrecia, Spania, 2018, 13 min, regia Eva Marín
Camino de agua para un pez, Spania, 2016, 8 min, regia Mercedes Marros
Conservas, Spania, 2017, 15 min, regia Mireia Pozo
Una vez, Spania, 2015, 14 min, regia Sonia Madrid si Maria Guerra
Café para llevar, Spania, 2014, 13 min, regia Patricia Font