The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Fiesta del Cine Ediția #2 / Petrecerea unde scurtmetrajele au fost pe val

Articol / 27 Aug 2018 / The Institute
  • Fiesta del Cine Ediția #2 / Petrecerea unde scurtmetrajele au fost pe val
  • Fiesta del Cine Ediția #2 / Petrecerea unde scurtmetrajele au fost pe val
  • Fiesta del Cine Ediția #2 / Petrecerea unde scurtmetrajele au fost pe val
  • Fiesta del Cine Ediția #2 / Petrecerea unde scurtmetrajele au fost pe val
1/4
Fiesta del Cine este un maraton de filme scurte românești, care are loc în fiecare vară pe plaja Shut Up, Beach din Mamaia, Constanța. Evenimentul propune oamenilor o altfel de interacțiune cu filmul, sub forma unui beach party, unde timp de o seară, filmul și muzica se împletesc. Pentru a oferi o experiență completă, programul conține multiple proiecții, sesiuni de Q&A cu filmmakerii la foc de tabară, concerte și un corner de filme VR. Fiesta del cine Ediția #2 a avut loc pe 18 august, pe plaja Shut Up, Beach, din Mamaia Nord.

Seara evenimentului a fost deschisă de ritmurile melodiilor lui Mihail, urmate de două calupuri de scurtmetraje atent selecționate de ADFR & ShortsUP. Selecția acestei ediții Fiesta del Cine a reunit o varietate de stiluri și subiecte, pentru a reda tuturor spectatorilor o imagine cât mai relevantă a producției de film de scrutmetraj din acest moment. Anul acesta, Victor Țăpeanu, actor și membru fondator al Cuibul Artiștilor, a prezentat momentele-cheie ale serii și a moderat sesiunea de Q&A cu cineaștii invitați.

Fiesta del Cine a dus experiența cinematografică la un nou nivel în ediția #2! Întreaga seară, publicul a avut șansa să descopere lumea fascinantă a filmelor 360° în corner-ul VRinstalat pe plajă,organizat în parteneriat cu Samsung România și CINETic. Seara a continuat cu o petrecere ce a ținut până în zori, acompaniată de muzica celor de la GOLAN.

Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, organizație non-profit, încearcă să aducă laolaltă informații utile despre întreaga industrie de film românesc, cu scopul de a crea conexiuni între partenerii din țară și cei de peste hotare. Prin organizarea evenimentului Fiesta del Cine, își dorește, printe altele, să promoveze și să dezvolte industria filmului românesc într-un puternic producător de film global. ADFR vă mulțumește tuturor pentru că le-ați fost alături și în acest an, și abia așteptă să revină anul următor cu și mai multe surprize pe cea mai mare plajă de pe litoralul românesc!

--
Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul sau pagina de Facebook Fiesta del Cine.
Evenimentul este organizat de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, cu participarea ShortsUP,Shut Up, Beach, Primăria Constanța și Kaufland România.
Parteneri:Man Truck & Bus România, Alexandrion,SABER Elyzia,Samsung România.
Sponsori:Hotel Păltiniș, Mușat & Asociații,IQOS România,Alpha Bank România, Merlin’s CHAI, Nayino Resort Hotel & Restaurant
Parteneri media: Radio Guerrilla,Dissolved Magazine,Aarc – All About Romanian Cinema, The Institute,Decât o Revistă,VICE România,SUB25,Ziarul Metropolis,Șapte Seri,ALIST Magazine,BlitzTV.
Mulțumiri:Cinemagia, CINETic.