The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

FILM MENU lansează ediția cu nr. 30

Articol / 13 Iul 2022 / Andra Mihai
  • FILM MENU lansează ediția cu nr. 30
1/1
FILM MENU, revista de cultură cinematografică editată de studenții Facultății de Film din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București, și-a lansat pe 8 iulie cel de-al 30-lea număr al său, în cadrul unei proiecții a Cineclubului FILM MENU. FM #30 este cel de-al doilea număr dintr-o serie de două dedicată canonului și cinefiliei, conținând un dosar care își propune să chestioneaze modul în care canonul a fost articulat în interiorul discuției despre cinema. Textele revistei investighează noțiunea de canon printr-o prismă personală și generațională, așa cum redacția își propune un propriu Top 10, precum și caută să revendice autori pe care canonul autohton i-a ocolit, cum ar fi Alexandru Tatos, Mircea Săucan sau chiar și Ion Grigorescu. Noul număr militează pentru în continuare pentru un canon mai flexibil și mult mai inclusiv, după cum spune redactorul coordonator al revistei, Dora Leu: „cinema-ul are loc pentru toată lumea”.

Revista este distribuită gratuit, echipa FILM MENU urmând să revină cu detalii despre locațiile unde aceasta va fi disponibilă în varianta sa tipărită. În scurt timp, aceasta va fi disponibilă și în variantă PDF, pe blog-ul revistei, http://filmmenu.wordpress.com/, unde se pot găsi și numerele anterioare în variantă digitală.

Pentru mai multe informații se poate accesa pagina de Facebook a revistei sau contul de acesteia de Instagram.

***

FILM MENU este o revistă de cultură cinematografică editată de studenții Facultății de Film din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti. Publicația își dorește să sprijine critica autohtonă, formarea viitorilor specialiști în domeniu și educația cinematografică din România. Conex revistei, FILM MENU organizează propriul Cineclub, în cadrul UNATC și al Cinematecii Eforie, în parteneriat cu Cinemateca Română.