The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Înscrieri deschise pentru programul EFP – Future Frames – Karlovy Vary 2023

Articol / 13 Feb 2023 / Andra Mihai
 • Înscrieri deschise pentru programul EFP – Future Frames – Karlovy Vary 2023
1/1
European Film Promotion (EFP) deschide înscrierile pentru o nouă ediție a programului Future Frames, dezvoltat în parteneriat cu Festivalul de Film de la Karlovy Vary. Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc (ADFR), reprezentantul României în cadrul rețelei de promovare a cinematografiei europene, invită regizorii români să se înscrie, pentru șansa de a fi selectați.


În cadrul programului EFP Future Frames vor fi selectați 10 regizoare și regizori europeni cu filmele de absolvire ale unei facultăți de profil pentru a participa la Festivalul Internațional de Film Karlovy Vary, între 2 – 6 iulie, 2023. Filmele participanților vor fi proiectate în cadrul KVIFF 2023, iar aceștia vor lua parte la sesiuni de Q&A cu publicul, prezentări, masterclass-uri și pitch-uri cu profesioniști din industrie, precum și un eveniment special cu presa.

ADFR va selecta și propune pentru anul 2023 până la doi regizori români, care se încadrează în criteriile de eligibilitate ale programului.

Dacă participantul român propus este acceptat, costurile programului vor fi acoperite de ADFR și vor include 4 nopți de cazare, bilete de avion dus-întors și acreditarea la KVIFF 2023.


Criteriile pentru nominalizare sunt:

 • filmul înscris este produs în anul 2022 sau 2023 și este un film de absolvire al unei facultăți de film sau de artă;
 • filmul nu a avut premiera înainte de 1 august 2022 și va fi prezentat în premieră în Cehia;
 • sunt acceptate filme de scurtmetraj sau mediumetraj, nu mai lungi de 60 de minute (sunt acceptate si filme work in progress);
 • regizorul / regizoarea  trebuie să fie prezent la KVIFF în perioada 2 iulie – 6 iulie 2023.
 • participanții trebuie să fie studenți sau absolvenți (2021/2022) ai unei facultăți de film sau de artă din întreaga lume;
   
 • Înscrierile se fac prin completarea următorului formular, aici.  

  Perioada de înscrieri este deschisă până la data de 19 februarie 2023.