The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

One World Romania - avanpremieră online

Articol / 20 Mar 2020 / The Institute
  • One World Romania - avanpremieră online
1/1
Vineri, 20 martie, în seara în care ar fi trebuit să aibă loc deschiderea celei de-a 13-a ediții a Festivalului One World Romania, vă invităm online la un eveniment adaptat situației extraordinare pe care o trăim.

One World Romania s-a gândit că o avanpremieră simbolică și virtuală, în ziua în care ar fi trebuit să înceapă cea de-a 13-a ediție One World Romania, ne-ar ajuta pe toți să ne simțim un pic mai optimiști și mai apropiați unii de alții. Așadar, publicul este invitat vineri, la ora 19:30, să fie alături de câțiva membri ai echipei OWR care îi vor dezvălui mai multe despre această ediție, despre ce planuri au și cum ne putem adapta vremurilor. În spatele acestei ediții amânate se află câteva zeci de oameni, dintre care unii lucrează de câteva luni bune de zile la pregătirea festivalului. Iar ca ei sunt sute și probabil mii de alți artiști, tehnicieni, organizatori și activiști, ale căror evenimente s-au văzut anulate sau înghețate. Astăzi ne gândim la ei și la zecile de mii de oameni cărora le erau destinate aceste acțiuni din sectorul cultural independent.
Imediat după această conversație, vă invităm să vizionați unul dintre filmele ediției, Curtea din spate (Backyard, 1984), scurtmetrajul de absolvire al lui Ross McElwee - o mică mostră a retrospectivei dedicate documentaristului american în cadrul ediției de anul acesta a festivalului. .

Cineastul începe în acest film să se folosească de aspecte „autobiografice” pentru a spune - cu un pronunțat simț al umorului - o poveste ce nu se rezumă doar la el: o poveste despre masculinitatea bărbaților albi, despre o istorie socială comună traumatică, despre probleme rasiale persistente. Mai multe detalii aici: https://festival-oneworld.ro/l/ro/curtea-din-spate-608/.

Pentru a păstra senzația de unicitate specifică unei proiecții la cinema, filmul nu va putea fi vizionat decât o singură dată, de la ora 20.30. Acesta va rula și în cadrul ediției reprogramate a festivalului, pe care echipa OWR speră să o poată organiza la începutul verii, cu ocazia retrospectivei Ross McElwee.

Organizatorii speră să intre în contact cu cât mai mulți dintre noi prin această mică adunare virtuală, în așteptarea zilelor când vom putea să ne adunăm față în față și să ne strângem mâinile.