The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Oscar Weekend pe TIFF Unlimited

Articol / 07 Mai 2020 / The Institute
 • Oscar Weekend pe TIFF Unlimited
 • Oscar Weekend pe TIFF Unlimited
 • Oscar Weekend pe TIFF Unlimited
 • Oscar Weekend pe TIFF Unlimited
1/4
După o viață de lux și petreceri, un rege al lumii mondene din Roma își trage suflarea și se uită în jurul său. La 65 de ani, ce urmează? În cu totul altă lume, un deținut încearcă să salveze trupul unui copil în lagăr. Bucurie și tragedie, opulență și lupta pentru supraviețuire - două filme remarcabile, complet diferite, se văd gratuit pe TIFF Unlimited pe 9-10 mai, în Oscar Weekend: La Grande bellezza/ Marea frumusețe și Son of Saul. 

Bonus: Nunți, muzici și casete video, un documentar premiat despre culisele fascinante ale nunților românești. Filmele pot fi văzute gratuit doar la ora anunțată, de pe teritoriul României, după care vor rămâne disponibile pentru abonații unlimited.tiff.ro.

Tot începând din weekend, pentru abonați, un minunat new entry: Chipuri, locuri, de Agnès Varda și JR.

 • Sâmbătă, 9 mai

 • ora 17.00 – Nunți, muzici și casete video
  Regia: Tudor Giurgiu
  Inimioare și trandafiri, poze în parcul central, mirele ținând mireasa în palmă, generice de efect și trucuri pe care meseriașii nunților locale le perpetuează cu mândrie profesională. De la George, cântăreţul din Oneşti întors acasă după o carieră pe Broadway, până la fotograful de sat Petru Mânici, electrician de mină în Petroşani, documentarul îi urmăreşte pe câțiva dintre cei care, cu mai mult sau mai puțin talent, muncesc ca să ai o amintire de la nunta ta. Ceva frumos.
  Nominalizat la Premiul Gopo pentru Cel mai bun documentar, 2009
  *Film recomandat de iQOS

  ora 21.00 – La Grande bellezza/ Marea frumusețe
  Regia: Paolo Sorrentino
  Cu: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso
  Un festin vizual, cu scene de-o frumusețe rară, într-un film care i-a adus regizorului serialului The Young Pope o mulțime de premii și reputația unui creator cu o semnătură inconfundabilă. Amintind de La Dolce vita al lui Fellini, filmul îl urmărește pe Jep Gambardella (Toni Servillo), regele autoproclamat al lumii mondene din Roma, ajuns acum la 65 de ani, privind lumea opulentă și decadentă din care a făcut parte, spre finalul marii petreceri. Costume de Giorgio Armani și Laura Biagiotti.
  Oscar, Globul de Aur și BAFTA pentru Cel mai bun film străin; Competiția oficială Cannes 2013
  *Film recomandat de iQOS
   
 • Duminică, 10 mai

 • ora 21.00 – Son of Saul/ Fiul lui Saul
  Regia: László Nemes
  Cu: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont
  Un debut remarcabil, puternic stilizat, despre unul dintre cele mai dramatice momente din istoria omenirii. Octombrie 1944, Auschwitz-Birkenau. În timp ce lucrează la unul dintre crematorii, deţinutul maghiar Saul descoperă trupul unui băiat şi e convins că acesta e fiul său. Saul îşi asumă o sarcină imposibilă: să-i ofere băiatului funeraliile cuvenite. Un rol important în film îl are actorul clujean Levente Molnár.
  Oscar pentru Cel mai bun film străin, 2016; Marele premiu al juriului, Premiul FIPRESCI - Cannes 2015
  *Film recomandat de iQOS
   
  Nou pe TIFF Unlimited

  Visages, villages/ Chipuri, locuri
  Regia: Agnès Varda și JR
  O experiență tandră și emoționantă despre bucuria de-ai descoperi pe ceilalți. Agnès Varda, la 89 de ani, una dintre cele mai importante figuri ale Noului Val francez, și un fotograf hip de 35 de ani, JR, călătoresc prin mai multe sate din Franța, în camioneta lui JR transformată în studio foto, întâlnesc localnici, le descoperă poveștile și le transformă portretele în imense fotografii murale. Le expun pe case, hambare, fațade de magazine sau trenuri, spre uimirea și încântarea lor. Fermecătoare incursiune despre arta care celebrează viața, și despre prietenie.
  Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun documentar, 2018; În afara competiției, Cannes 2017
   *Disponibil pentru abonați, din 9 mai.
   
  The festival must go on. Anytime. Online.
   
  TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din România și singurul produs de acest gen din Europa Centrală și de Est.
  TIFF Unlimited este disponibil online și în aplicațiile iOS și Android (mobile, Android TV și Apple TV), cu un catalog de peste 120 de titluri, actualizat constant. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual.
   
  Noii abonați beneficiază de o perioadă extinsă de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.
   
  Mai multe detalii pe:
   
  unlimited.tiff.ro | FB: @tiffunlimited | Instagram | YouTube