The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

OWR #13: în sfârșit se întâmplă!

Articol / 03 Aug 2020 / The Institute
  • OWR #13: în sfârșit se întâmplă!
1/1
Eforturile din ultimele luni ale întregii echipe One World Romania și ale partenerilor festivalului sunt încununate de faptul că putem să vă anunțăm că ediția a treisprezecea va avea loc, în ciuda condițiilor excepționale, atât fizic cât și online, între 21 și 30 august.

În centrul acesteia se va afla Omul fără o identitate clară în mentalul majorității, în același timp urban și rural - pe scurt, străinul, minoritarul, marginea, periferia și tot ceea ce nu e inclus în acea majoritate. El poate fi asociat, în funcție de context, la fel de bine cu o persoană de etnie romă, cu o persoană homosexuală, cu o persoană săracă sau cu un refugiat sau imigrant. Cea mai mare parte a filmelor din program vor fi proiectate într-una din cele șase locații în aer liber: Verde Stop Arena, Cinema Elvire Popesco, Contego - The Coffee Factory, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din București, Cinema Muzeul Țăranului și Mercato Kultur. Proiecțiile vor avea loc doar seara, concomitent în toate spațiile.

Filmele din competiție, care vor oferi o panoramă a cinema-ului documentar actual în ce are el mai ambițios din punct de vedere conceptual și formal și care vor fi pentru prima oară evaluate de un juriu format din specialiști români și internaționali, se vor vedea seară de seară la Contego - The Coffee Factory. Această locație va fi de asemenea nucleul ediției cu numărul treisprezece, căci acolo ne vom întâlni zilnic la o cafea cu invitații festivalului.

Secțiunea principală a ediției de anul acesta a festivalului, intitulată „Habar n-ai tu cât te iubesc” va fi dedicată minorității rome, cu ocazia unui moment simbolic în istoria mentalităților în societatea românească: în sfârșit, după mai bine de un secol și jumătate de la desființarea robiei, cei care și-au eliberat mintea de stigmata față de romi i-au depășit ca pondere pe cei care încă nu îi acceptă ca egali în societate. Cele douăsprezece filme vor fi proiectate la Verde Stop Arena, iar fiecare seară se va încheia cu un eveniment special aflat în relație cu tema centrală.

Toate evenimentele din cadrul festivalului se vor derula în conformitate cu normele sanitare impuse de autorități, care vor fi obligatorii atât pentru spectatori, cât și pentru echipă, în vederea protejării sănătății tuturor.

În paralel, toate filmele vor fi de asemenea disponibile online pe site-ul festivalului și pe platforma Eventbook pe toată durata festivalului.

În curând se va comunica programul final, moment în care se vor pune din nou în vânzare biletele și abonamentele. Între timp, puteți găsi pe site-ul festivalului detalii despre fiecare film în parte, despre secțiuni (despre justiție, feminism, valența politică a intimității și multe altele) și despre cineaștii pe care îi onorăm în cadrul ediției de anul acesta - ca spre exemplu Ross McElwee și Chantal Akerman, cărora le dedicăm câte o retrospectivă.

Așadar, dați uitării nostalgia sfârșitului de vară, căci anul acesta ultimele zile din august vor fi sinonime cu proiecții de filme, dezbateri entuziasmante și revederea emoționantă cu voi, spectatorii noștri, după o atât de lungă pauză.

ORGANIZATOR: Asociația One World Romania

PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Fundației Konrad Adenauer

SPONSOR PRINCIPAL: Kaufland

CU SPRIJINUL: Administrația Fondului Cultural Național, Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Institutul Cultural Român, Fundația ERSTE prin Fondul de Solidaritate CEE, UNHCR - Agenția ONU pentru Refugiați, Uniunea Cineaștilor din România, DACIN-SARA, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

SPONSORI: Bosch, HBO, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Kronenbourg Blanc, Somersby

PARTENER DE MOBILITATE: Autonom

PARTENER SECȚIUNE PRINCIPALĂ: Verde Stop Arena

PARTENERI CULTURALI: Ambasada Franței în România, Institutul Francez din București, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Cinema Muzeul Țăranului, Goethe-Institut București, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Centrul Ceh București, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Elveției în România, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Ambasada Suediei la București, Ambasada Statului Palestina, Centrul Cultural Palestinian „Mahmoud Darwish”, Festivalul Filmului Palestinian, Institutul Polonez din București, Institutul Italian de Cultură, Ambasada Spaniei în România, Delegația Valonia-Bruxelles la București, Festivalul SUPER, Contego – The Coffee Factory, Mercato Kultur, Apollo 111, Agenția Împreună, Kinedok, Festivalul Astra, Transilvania Film, CEREFREA Villa Noel

BILETE PRIN
: Eventbook

PARTENER LOGISTIC: DHL

PARTENER DIGITAL
: Canopy

PARTENER DE MONITORIZARE: mediaTRUST

PARTENERI MEDIA: Magic FM, Rock FM, Radio România Cultural, Radio Europa Liberă, Scena9, DOR, Films in Frame, Cinepub, Cărturești, Observator Cultural, Perspektiva, Humanitas, Film Menu, Cutra, Igloo, Liternet, All About Romanian Cinema, Zile și Nopți, The Institute, Graphic Front, Verbs Describe Us


FESTIVALUL A FOST FONDAT ÎN 2008 DE: Centrul Ceh București


Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Acest proiect este finanțat în parte printr-un grant al Departamentului de Stat al S.U.A. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate în această lucrare sunt ale autorului/autorilor şi nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al S.U.A.