The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Película 5 online pe CINESQUARE: 9 - 16 septembrie 2020

Articol / 07 Sep 2020 / The Institute
  • Película 5 online pe CINESQUARE: 9 - 16 septembrie 2020Pelicula
1/1
Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură două titluri din Spania. Între 9 și 16 septembrie, filmele sunt disponibile online, pe platforma de VOD Cinesquare.net, pe pagina specială dedicată festivalului. Pentru vizionare este necesară achiziționarea unui bilet sau, după preferință, a unui PASS DE FESTIVAL, disponibile pe eventbook.ro.

„A fost greu să construim această ediție online, mai ales că suntem mari iubitori ai sălilor de cinematograf și ne încărcăm cu emoția pe care o vedem pe fețele spectatorilor noștri atunci când vizonează un film. Am ales totuși să nu renunțăm în anul acesta. Să găsim o varianta pentru a ajunge la spectatori. Este primul an în care filmele din festivalul nostru se pot vedea de oriunde din România, iar pe online nu vor fi proiecții sold-out, cum ni s-a întâmplat frecvent în ultimii ani. Toți cei care doresc să vadă filmele o pot face. Singurele restricții sunt cele impuse de timp și de spațiu, deoarece filmele sunt disponibile doar opt zile și doar în România.“, au declarat organizatorii festivalului.

Anul acesta festivalul va găzdui atât titluri recente, cât și producții apreciate din anii trecuți, filme premiate la ediții anterioare, precum și titluri cu subiecte reprezentative pentru cultura latino-americană. Spectatorii vor avea la dispoziție două secțiuni însumând 21 de filme: o selecție de titluri noi, în premieră în România și o colecție de filme din ediții anterioare. Toate filmele sunt prezentate în limba originală și au subtitrare în limba română.

Din selecția principală (SELECȚIE 2020), organizatorii menționează: thrillerul politic ARANA/PÂNZA DE PĂIANJEN, propunerea Chile la Premiile Oscar; documentarul brazilian despre celebrul fotbalist Pele, PELE: A ORIGEM/PELE: ÎNCEPUTURILE; LOS DIAS DE LA BALLENA/ZILELE ÎN CARE A APĂRUT BALENA, debutul în lungmetraj al regizoarei columbiene Catalina Arroyave Restrepo, PLANTA PERMANENTE/CANTINA, Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de film de la Mar del Plata pentru Liliana Juarez; PIAZZOLA, LOS ANOS DEL TIBURON/PIAZZOLA, ANII RECHINULUI, un mult-așteptat documentar despre controversatul muzician și compozitor de muzică de tango Astor Piazzolla.

O parte din această selecție a fost realizată în colaborare cu festivalul Cinelatino (Rencontres de Toulouse) din Franța, specializat în cinematografie latino-americană.

Găsiți aici întreaga selecție de filme: https://www.peliculafestival.ro/filme-2020/

Alături de titlurile menționate anterior, festivalul propune iubitorilor de cinema ibero-american titluri de referință din trecut în categoria COLECȚIE DE FILME DIN EDIȚII ANTERIOARE, unde puteți regăsi documentarul DINCOLO DE ZONA DE CONFORT: MARINA ABRAMOVIC ÎN BRAZILIA, NERUDA (R. Pablo Larrain), LA PIEL QUE HABITO și JULIETA, ambele în regia lui Pedro Almodovar, documentarul LA SAL DE LA TIERRA/SAREA PĂMÂNTULUI (R. Wim Wenders), o uluitoare odă vizuală închinată fotografului Sebastião Salgado, și nu în ultimul rând RETABLO și LA CAMARISTA, filme premiate la Pelicula în anii trecuți.

Și pentru cei mai mici spectatori ai festivalului există un program pe care îl pot urmări online alături de ceilalți membri ai familiei: miniserialul LA TIERRA EN MIS MANOS/PĂMÂNTUL DIN PALMELE MELE și animația braziliană O MENINO E O MUNDO/BĂIATUL ȘI LUMEA, nominalizată la Premiile Oscar.

În conținutul alternativ pe care îl propun, puteți găsi un Workshop de gătit online cu Chef Ileana Braniște (marți,15 septembrie, ora 19.00), Povești din America Latină: Columbia, cu prietenii festivalului Ligia Soare, Dorina Oarga și Mihai Mitrică (luni,14 septembrie, ora 19.30) și un mic concert de muzică braziliană cu Mara Halunga & Cauê De Marinis Project, ce va avea loc pe 9 septembrie 2020 în aer liber și va marca debutul proiecțiilor de la cinema Elvire Popesco Outdoor.

Biletele și abonamentele sunt disponibile pe eventbook.ro. Pentru vizionările online biletele pot fi achiziționate și direct, de pe platforma Cinesquare.net, pe parcusul zilelor de desfășurare a festivalului (9-16 septembrie).

A 5-a ediție a festivalului Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România, va avea loc online între 9 și 16 septembrie 2020, iar proiecțiile în aer liber de la Cinema Elvire Popesco sunt programate între 9-13 septembrie, respectând toate normele și măsurile în vigoare pentru organizarea de evenimente.

¡Hasta pronto!

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA.

Sponsori: Mez Craft Ro, License Hub, Saha, Alien Films Entertainment

Parteneri: Cinesquare, Bad Unicorn, Eventbook

Parteneri Instituționali: institutul Francez, Ambasada Franței, Ambasada Peru, Ambasada Braziliei, Ambasada Chile, Ambasada Mexicului, Ambasada Argentinei, Institutul Cervantes

Parteneri media: Radio Guerrilla, Cinemagia, Ziarul Metropolis, TV5MONDE, Munteanu, Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune(AIVI), Innerpreneur
__________________________________________________

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/PeliculaLAFE

Pagina de instagram:@peliculalafe

Adresa de e-mail: peliculalafe@gmail.com

Website: www.peliculafiesta.ro

Trailer festival: https://youtu.be/7Na8FTAZrLA