The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Proiecții în aer liber la a 5-a ediție Película

Articol / 25 Aug 2020 / The Institute
  • Proiecții în aer liber la a 5-a ediție PelículaPelicula
  • Proiecții în aer liber la a 5-a ediție PelículaARANA
  • Proiecții în aer liber la a 5-a ediție PelículaEL VIAJE DE JAVIER HERAUD
  • Proiecții în aer liber la a 5-a ediție PelículaLOS DIAS DE LA BALLENA
  • Proiecții în aer liber la a 5-a ediție PelículaPIAZZOLA
1/5
9-13 septembrie 2020
Cinema Elvire Popesco


Pentru serile de cinema în aer liber de la cinema Elvire Popesco, organizatorii celei de-a 5-a ediții a festivalului Pelicula au pregătit o selecție de 5 filme ce pot fi vizonate în premieră extraordinară în România. Toate filmele sunt subtitrate în limba română.

LOS DIAS DE LA BALLENA/ZILELE ÎN CARE A APĂRUT BALENA, filmul cu care Pelicula deschide cea de-a 5-a ediție, este lungmetrajul de debut al regizoarei columbiene Catalina Arroyave Restrepo. O poveste plină de culorile grafitti-ului de pe străzile din Medellin, care vorbește despre dorința unor tineri de a schimba lumea. Un film plin de forță și vulnerabilitate. Înaintea proiecției, spectatorii vor beneficia de un moment surpriză.
Detalii si trailer: https://www.peliculafestival.ro/los-dias-de-la-ballena/

EL VIAJE DE JAVIER HERAUD/CĂLĂTORIA LUI JAVIER HERAUD este cel mai recent documentar semnat de regizorul peruvian Javier Corcuera (invitatul special al ediției din 2018). Poet și luptător de gherilă, Javier Heraud a fost ucis la 21 de ani. În ciuda vârstei sale fragede, el a lăsat în urmă o operă fundamentală pentru poezia peruviană.
Detalii si trailer: https://www.peliculafestival.ro/el-viaje-de-javier-heraud/

ALELI/CASA DE VACANȚĂ este cel de-al doilea film regizat de Leticia Jorge (Uruguay). O familie pornește într-un weekend de furie nechibzuită, ciocnire a dorințelor, nostalgie nesoluționată, șezlonguri, remedii florale Bach, probleme cu legea. Un weekend în care fiecare se va izbi de celălalt, la propriu și la figurat. O dramă cu accente comice, plină de momente intense.
Detalii si trailer: https://www.peliculafestival.ro/aleli/

ARANA/PÂNZA DE PĂIANJEN este propunerea Chile pentru Cel mai bun film străin la Premiile Oscar 2020, si cel de-al treilea film regizat de Andres Wood care este selectat pentru a-i reprezenta țara la Oscar. Pentru scenariu, regizorul a colaborat cu chilianul Guillermo Calderon (scenaristul filmelor lui Pablo Larrain: Neruda, The Club). Un thriller politic care urmărește începuturile mișcării ultra-naționaliste care au dus la căderea lui Salvador Allende și la ascensiunea dictatorului Augusto Pinochet.
Detalii și trailer: https://www.peliculafestival.ro/arana/

Producția care închide seria proiecțiilor din curtea Institutului Francez este, după buna tradiție a festivalului, un film cu și despre tango. PIAZZOLA, LOS ANOS DEL TIBURON/ASTOR PIAZZOLA, ANII RECHINULUI, regizat de Daniel Rosenfeld, este un documentar argentinian despre ‚‚cel mai important compozitor de muzică tango din lume’’. Muzicianul și compozitorul argentinian de muzică pentru bandoneon, Astor Piazzolla (1921-1992), a revoluționat tangoul. Vă invităm să îl descoperiți.
Detalii și trailer: https://www.peliculafestival.ro/piazzola-los-anos-del-tiburon/

Biletele pentru proiecțiile outdoor au fost puse în vânzare pe eventbook.ro: https://eventbook.ro/festival/pelicula.

Toate aceste filme pot fi vizionate și online, de pe întreg teritoriul României, în perioada 9-16 septembrie 2020. Biletele și abonamentele pentru selecția online a festivalului vor fi puse în vânzare în prima săptămână a lunii septembrie pe eventbook.ro. Pentru vizionările online, biletele pot fi achiziționate și direct, de pe platforma Cinesquare.net, pe parcusul zilelor de desfășurare a festivalului (9-16 septembrie).

Selecția completă de filme din acest an cuprinde producții din Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Mexic, Peru, Spania și Uruguay.

A 5-a ediție a festivalului Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România, va avea loc online între 9 și 16 septembrie 2020, respectând toate normele și măsurile în vigoare pentru organizarea de evenimente.

¡Hasta pronto!
Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA.

Sponsori: Mez Craft Ro, License Hub, Saha, Alien Films Entertainment
Parteneri: Cinesquare, Bad Unicorn, Eventbook
Parteneri Instituționali: institutul Francez, Ambasada Franței, Ambasada Peru, Ambasada Braziliei, Ambasada Chile, Ambasada Mexicului, Ambasada Argentinei, Institutul Cervantes
Parteneri media: Radio Guerrilla, Cinemagia, Ziarul Metropolis, TV5MONDE, Munteanu, Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune(AIVI), Innerpreneur
__________________________________________________

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/PeliculaLAFE
Pagina de instagram: @peliculalafe
Adresa de e-mail: peliculalafe@gmail.com
Website: www.peliculafiesta.ro