The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Se lansează Orbis, serial audio semnat de Șangri-La Artistic Ground

Articol / 26 Iul 2023 / Andra Mihai
  • Se lansează Orbis, serial audio semnat de Șangri-La Artistic Ground
1/1
Toamna se numără... serialele audio, bineînțeles. În perioada 15.09.2023 – 30.10.2023, Asociația Șangri-La Artistic Ground în co-producție cu Societatea Română de Radiodifuziune - Teatrul Național Radiofonic lansează Orbis, serial audio care spune povestea unui grup de jurnaliști ce luptă împotriva unui sistem corupt, înțesat de mistere și întorsături neașteptate de situație. Orbis explorează impactul pe care lupta pentru putere îl are asupra mediului înconjurător și psihicului uman prin construirea unei povești complexe, cu acțiunea plasată într-un viitor distopic al României. Narațiunea este construită în jurul a cinci personaje principale, jurnaliști de investigație în redacția Agora, care se află într-o luptă declarată cu un sistem al cărui grad de corupție pune în pericol siguranța întregii populații, grav afectate de o neurotoxină care a paralizat și a omorât peste 5 de milioane de oameni de pretutindeni. Însă înverșunarea acestui grup de justițiari de a demasca neregulile sociale nu rămâne fără repercusiuni. În momentul în care una dintre membrele grupului este găsită moartă în condiții suspecte, se declanșează o serie de evenimente misterioase, conectate între ele printr-o simbolistică neașteptată, care zguduie societatea din temelii. 

„Orbis este cel mai curajos proiect pe care l-am început până acum. Am strâns o echipă de scenariști, actori, compozitori, artiști vizuali și oameni de comunicare, care, în colaborare cu jurnaliști și activiști de mediu, au creat un thriller psihologic distopic. E o experiență audio imersivă unică pe piața românească, cu o acțiune complexă desfășurată pe parcursul a 12 episoade, într-un București afectat de un colaps economic și climatic, în care nu mai există ecrane. Ce se întâmplă când o echipă de jurnaliști deține informații care ar putea zgudui echilibrul unei lumi întregi, și cum poate fiecare să își trăiască viața cotidiană cu micile bucurii, îndrăgostiri, cântece, pisici și găini ilegale, în timp ce morți suspecte le bântuie fiecare pas? Acum poți să îți urmărești serialul preferat pe stradă, în autobuz, la coadă la dentist, în pat cu ochii închiși. Pune-ți căștile și lasă-te purtat prin universul Orbis” - Alina Pietrăreanu, co-scenaristă și regizoare a serialului Orbis. 

Din distribuție fac parte 39 de actori, iar vocile lor au fost alese în urma unui casting la care s-au înscris aproape 200 de oameni și care a avut loc în două etape, una online și o alta desfășurată la CINETic UNATC. De asemenea, pe 20, 21 și 24 iulie, în studiourile partenerilor de la Teatrul Național Radiofonic, a avut loc un workshop de tehnică vocală susținut de regizorul Atila Vizauer, care i-a ajutat pe actori să își perfecționeze abilitățile vocale. 

Orbis este produs cultural ușor de accesat, care va fi disponibil în întregime online. Pentru moment, vă invităm să urmăriți noutățile legate de Orbis pe paginile dedicate de Instagram și Facebook. 

ORBIS de Alina Pietrăreanu, George Ciucă și Adrian Ionescu

Regie: Alina Pietrăreanu

Sound design: Adrian Piciorea 

Muzică: Alexandru Suciu

Cu: Voicu Aaniței, Bogdan Acatrinei, Irina Antonie, Iulia Maria Bibu, Marian Boba, Kristin Bucur, Elisabeta Calotă, Ioana Calotă, Cristina Casian, Alice Chicoș, Ana Crețu, Alexandru Cruceru, Ana-Maria Feraru, Timotei Grămesc, Alexandru Iordache, Karina Jianu, Rodica Mandache, Lia Marin, Ruxandra Marinescu, Mădălin Mladinovici, Claudia Moroșanu, Vittorio Moroșanu, Anca Munteanu, Andrei Murgu, Alina Neagoe, Robert Onofrei, Rebecca Pavel, Briana Rădoane, Rareș Roșca, Ștefan Ruxandra, Tamara Roman, Alexandru Stan, Mara Stoicescu, Darius Stroe, Vlad Țigănuș, Delia Toader, Mihai Răzvan Trăsnea, Iulia Verdeș și Ioana Vlădău-Babii. 

***

Proiectul este co-finanțat  de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
 

*** 

Co-producători: Societatea Română de Radiodifuziune - Teatrul Național Radiofonic 

Parteneri strategici: UNATC I. L. Caragiale, Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative (CINETic), Goethe Institut Bukarest, Asociația Nevăzătorilor din România, Agent Green, Happy Minds, Funky Citizens, Asociația Hearth

Parteneri media: Radio România Cultural, IQads, The Institute, Liternet

Despre Șangri-La Artistic Ground

Șangri-La Artistic Ground este o comunitate interdisciplinară și incluzivă de artiști din mai multe domenii. Printre activitățile organizației se numără crearea de spectacole interdisciplinare, având ca focus teme sociale și un mod de lucru în regim de laborator, organizarea de evenimente artistice, de proiecte literare, dar și susținerea de workshopuri și ateliere de actorie. Unul dintre proiectele principale ale asociației este ECOSISTEM - Festival Internațional de Arte Performative. Mai multe detalii aici.