The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Se lansează primul episod din Orbis, thrillerul 100% audio care spune povestea unei investigații periculoase

Articol / 13 Sep 2023 / Andra Mihai
  • Se lansează primul episod din Orbis, thrillerul 100% audio care spune povestea unei investigații periculoase
1/1
Pe 18 septembrie, Asociația Șangri-La Artistic Ground în co-producție cu Societatea Română de Radiodifuziune - Teatrul Național Radiofonic lansează primul episod din Orbis, serial audio care urmărește investigația unui grup de jurnaliști într-un București distopic. 

Primul episod al serialului va putea fi ascultat în premieră la J'ai Bistrot (Calea Griviței 55, București) chiar pe 18 septembrie, de la ora 19:00. Evenimentul de lansare va cuprinde și o sesiune de Q&A cu echipa de producători și actorii implicați în proiect, la care cei prezenți vor putea participa. Accesul este gratuit, iar mai multe detalii se găsesc aici

Serialul cuprinde 12 episoade, care vor fi lansate săptămânal, în fiecare luni și joi, pe platformele YouTube, Spotify, Soundcloud, Apple Podcast și Google Podcast. 

„Sunt foarte emoționată să anunț această lansare pe care o aștept de ani. Am învățat multe, despre scenaristică, despre mine, despre lumea în care mă învârt, despre dedicare. Partea fun, atunci când începi să scrii un scenariu de serial și munca se întinde pe o perioadă lungă de timp, e că tu te schimbi, iar scenariul se schimbă odată cu tine. Apoi reiei totul și, cu puțin noroc și o echipă bună, vă întâlniți la mijloc.

Dincolo de povestea universului distopic și de formatul provocator, de serial audio, pentru mine, Orbis e despre o echipă extraordinară” - Alina Pietrăreanu, regizor și co-scenarist al serialului. 

Synopsis

Ce impact are lupta pentru putere asupra mediului înconjurător, dar și asupra psihicului uman?

Ne aflăm într-un viitor distopic, în care omenirea a trecut printr-o perioadă de mare foamete și depresie, iar poluarea excesivă a cauzat apariția unei neurotoxine care a făcut milioane de victime. Drept urmare, s-a decis la nivel mondial eliminarea ecranelor de pe piață și s-a adoptat un regim de viață cât mai echilibrat. 

La nivel local, în București, un grup de jurnaliști independenți, pe nume Agora, se află într-o luptă declarată cu un sistem al cărui grad de corupție pune în pericol siguranța întregii populații. Însă înverșunarea acestui grup de justițiari de a demasca neregulile sociale nu rămâne fără repercusiuni. În momentul în care primesc vestea unei morți suspecte, se declanșează o serie de evenimente, conectate între ele printr-o simbolistică neașteptată, care zguduie societatea din temelii.

Mai multe noutăți despre proiectul Orbis pot fi urmărite pe paginile dedicate de Instagram și Facebook.

ORBIS de Alina Pietrăreanu, George Ciucă și Adrian Ionescu
Regie: Alina Pietrăreanu
Sound design: RAW Creatives (Adrian Piciorea, Robert Găgeată, Daniel Stănciucu și David Luncă) 
Muzică: Alexandru Suciu
Cu: Voicu Aaniței, Bogdan Acatrinei, Irina Antonie, Iulia Maria Bibu, Marian Boba, Kristin Bucur, Elisabeta Calotă, Ioana Calotă, Cristina Casian, Alice Chicoș, Ana Crețu, Alexandru Cruceru, Ana-Maria Feraru, Timotei Grămesc, Alexandru Iordache, Karina Jianu, Rodica Mandache, Lia Marin, Ruxandra Marinescu, Mădălin Mladinovici, Claudia Moroșanu, Vittorio Moroșanu, Anca Munteanu, Andrei Murgu, Alina Neagoe, Robert Onofrei, Rebecca Pavel, Briana Rădoane, Rareș Roșca, Ștefan Ruxandra, Tamara Roman, Alexandru Stan, Mara Stoicescu, Darius Stroe, Vlad Țigănuș, Delia Toader, Mihai Răzvan Trăsnea, Iulia Verdeș, Ioana Vlădău-Babii și Ana Daria Mictariu. 

***

Proiectul este co-finanțat  de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

*** 

Co-producători: Societatea Română de Radiodifuziune - Teatrul Național Radiofonic 

Parteneri strategici: UNATC I. L. Caragiale, Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative (CINETic), Goethe Institut Bukarest, Asociația Nevăzătorilor din România, Agent Green, Happy Minds, Funky Citizens, Asociația Hearth

Parteneri media: Radio România Cultural, IQads, The Institute, Liternet

Despre Șangri-La Artistic Ground

Șangri-La Artistic Ground este o comunitate interdisciplinară și incluzivă de artiști din mai multe domenii. Printre activitățile organizației se numără crearea de spectacole interdisciplinare, având ca focus teme sociale și un mod de lucru în regim de laborator, organizarea de evenimente artistice, de proiecte literare, dar și susținerea de workshopuri și ateliere de actorie. Unul dintre proiectele principale ale asociației este ECOSISTEM - Festival Internațional de Arte Performative. Mai multe detalii aici.