The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Serialul Muntele Morții: Misterul Diatlov, din 21 noiembrie pe TIFF Unlimited

/ 16 Noi 2021 / Andra Mihai
  • Serialul Muntele Morții: Misterul Diatlov, din 21 noiembrie pe TIFF Unlimited
1/1

Unul dintre marile mistere ale secolului XX, sursă de conspirații și scenarii care oscilează între KGB, experimente militare, Yeti și extratereștri, e disecat metodic în serialul rusesc Muntele Morții: Misterul Diatlov/ Dead Mountain: the Dyatlov Pass Incident, difuzat în România exclusiv pe platforma TIFF Unlimited  începând din 21 noiembrie.
Primul episod dintre cele 8 va fi disponibil gratuit, fără cont de abonat, duminică, 21 noiembrie, de la 19.00. Câte două episoade vor fi lansate apoi în fiecare duminică, doar pentru abonați.

Într-o noapte din februarie 1959, într-o trecătoare din Munții Ural, nouă alpiniști experimentați și-au tăiat corturile din interior și au fugit aproape dezbrăcați din tabăra lor, pe un ger cumplit, corpurile lor fiind găsite, săptămâni mai târziu, în poziții ciudate și cu răni inexplicabile. Ancheta autorităților sovietice a dezvăluit prea puține detalii, misterul morții lor declanșând nenumărate teorii: o avalanșă, vârtejuri de zăpadă, experimente militare, Yeti și extratereștri.
Pentru a reface pas cu pas acest caz celebru, echipa serialului Muntele Morții: Misterul Diatlov, creat de Ilya Kulikov, a avut acces la dosarele anchetei din anii 50, inclusiv la cele clasificate ale KGB, dar și la cele care au reluat investigațiile în deceniile care au urmat, precum și la jurnalele celor decedați.

Plin de suspans, thriller-ul îl urmărește pe maiorul KGB Oleg Kostin (Piotr Fiodorov), care vine în orașul Ivdel să investigheze misteriosul caz și experimentează flashback-uri bizare, care îl duc înapoi în războiul care i-a marcat definitiv viața. În paralel, serialul reface traseul pe care grupul de studenți l-a avut pe munte, drum însoțit de la bun început de evenimente ciudate, uneori mistice, care prevestesc răul.
Pentru a sublinia aceste două drumuri diferite, cunoscutul director de imagine Pavel Kostomarov (un colaborator al cineastului Sergei Loznitsa) a filmat scenele diferit, în color și alb-negru, folosind echipament digital, dar și peliculă.

Muntele Morții: Misterul Diatlov
a avut 13 nominalizări la premiile APKiT (Asociația Producătorilor de Film și TV din Rusia) și a câștigat patru trofee: pentru scenariu, efecte speciale, sound design și cel mai bun actor - Piotr Fiodorov. În alte roluri apar actori ruși cunoscuți: Egor Beroev, Evgenii Antropov, Irina Lukina, Masha Matsel.

Pe platforma TIFF Unlimited, în exclusivitate în România, poate fi vizionat și un alt serial rusesc premiat, Șase locuri goale/ Six Empty Seats/ Polet, declarat Cel mai bun serial la festivalul Serial Killer în 2020. Poate fi văzut integral aici.