The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Super celebrează 10 ani prin ediția aniversară

Articol / 23 Aug 2022 / Andra Mihai
  • Super celebrează 10 ani prin ediția aniversară
1/1
Între 29 august și 4 septembrie 2022, ONG-ul Super a pregătit o serie de proiecții de film, concerte, o expoziție de artă și lansarea unei antologii de poezie, realizate de adolescenți din toată lumea, toate reunite sub egida celei de-a 10-a ediții a Festivalului Super. După zece ani în care festivalul a crescut de la o ediție la alta, Super ajunge în cele mai importante spații culturale din București de până acum: Cinema Muzeul Țăranului, Grădina cu Filme – Cinema & More, Galeria S.E.N.A.T. - Combinatului Fondului Plastic, Expirat, Platforma Wolff și ArtHub Bucharest. Mai mult, între 26 august și 4 septembrie se vor desfășura atelierele de film și poezie Super10 în spațiile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie „I. L. Caragiale” și ArtHub Bucharest.

În 2013, din dorința unor adolescenți de a-și vedea filmele proiectate pe ecranele mari ale cinematografelor din București și pentru a aduna la un loc pasionații de film ai unei generații în plină maturizare, a luat naștere festivalul Super.

În 2022, festivalul se bucură să țină în continuă creștere o comunitate cu valori și aspirații similare, care a oferit de-a lungul timpului forța și entuziasmul de a clădi în jurul Festivalului Super un ONG care funcționează pe tot parcursul anului, devenind astfel un etalon pentru educația nonformală pentru adolescenții din România și Republica Moldova. Generațiile care se formează în jurul fiecărei ediții (re)construiesc permanent comunitatea din jurul artei, generând un dialog viu între artiștii la început de drum și cei care fac parte deja din harta culturală autohtonă. Așadar, Super a început ca un proiect pentru adolescenți și a devenit, prin testul timpului, al tuturor.

Echipa este entuziasmată să celebreze zece ani de educație alternativă, prin artă, pentru oricine este în căutare de inspirație și experimentare. Pe final de vară, se va încheia un an plin de activități fructuoase iar publicul entuziasmat de artă să descopere ultimele inovații artistice propuse de adolescenți.

În perioada 26 august - 5 septembrie, Super organizează următoarele ateliere:

● de Relații Sănătoase - Powered by AVON, în parteneriat cu Girl Up România, în spațiul ArtHub Bucharest;

● de Poezie - cu sprijinul Institutului Cultural Român, în spațiul ArtHub Bucharest;

● de Film - cu sprijinul Institutului Cultural Român, în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie „I. L. Caragiale”

Participarea în cadrul acestora nu este deschisă publicului, întrucât grupurile de participanți au fost întocmite pe bază de selecție în prealabil.

Programul complet al evenimentelor:

ZIUA 1: LUNI, 29 AUGUST
Cinema Muzeul Țăranului - Str. Monetăriei 3

17:30 Târgul Super
19:30 Gala de deschidere
20:30 Proiecție retrospectivă: 10 ani de Super

ZIUA 2: MARȚI, 30 AUGUST
Grădina cu filme - Pț. Alexandru Lahovari 7

19:30 Lansarea antologiei de poezie Super: șotron pe întuneric & lectură de poezie cu participanții la atelier
21:00 Proiecție de videopoeme: Film + Poezie = ?
22:00 Q&A cu realizatorii videopoemelor

ZIUA 3: MIERCURI, 31 AUGUST
Cinema Muzeul Țăranului - Str. Monetăriei 3

16:00 Târgul Super
17:30 Proiecție: Te invit să mă cunoști (71’) + Q&A cu regizorii
19:30 Proiecție: Când eram mic mâncam nisip (50’) + Q&A cu regizorii

ZIUA 4: JOI, 1 SEPTEMBRIE
Cinema Muzeul Țăranului - Str. Monetăriei 3

17:30 Proiecție: Când nu te vede nimeni (65’) + Q&A cu regizorii
19:30 Proiecție: Uit unde eram (61’) + Q&A cu regizorii

ZIUA 5: VINERI, 2 SEPTEMBRIE

Galeria Senat - Combinatul Fondului Plastic - Str. Băiculești 29

18:00 Expoziția Super10: Rearview Mirror
19:00 DJ set: Madame Thussy

ZIUA 6: SÂMBĂTĂ, 3 SEPTEMBRIE
Cinema Muzeul Țăranului – Str. Monetăriei 3

17:30 Proiecție de filme rezultate în urma atelierului de film Super10
19:30 Proiecție: Blândețe #b4a7d6 (58’) + Q&A cu regizorii

ZIUA 7: DUMINICĂ, 4 SEPTEMBRIE
Expirat - Str. Doctor Constantin Istrati 1

18:00 Gala de premiere
19:00 Concert:: Betty Beatris | Young Vibe | Cireșarii | Costa | Private Veganza
22:15 Concert: Niko G. & Puștii din Ferentari
23:00 Party @ Platforma Wolff: Lili Putana, Madame Thussy

Pentru orice informații puteți scrie la contact@superfestival.ro

Sau pe:

Facebook

Site

Instagram

***

Sponsori principali: Raiffeisen Bank, Kaufland România

Proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii

Sponsori: AVON, Printoteca

Cu sprijinul: Uniunea Cineaștilor, Dacin Sara, GRF+, Institutul Cultural Român, OMV, FRUFRU

Locațiile festivalului: Cinema Muzeul Țăranului, Muzeul Național al Țăranului Român, ArtHub Bucharest, Grădina cu Filme – Cinema & More, Galeria S.E.N.A.T., Expirat, Platforma Wolff

Organizații partenere: Mai Mult Verde, Funky Citizens, Accept România, MozaiQ, Fundația Calea Victoriei, Asociația Vira, Asociația Muze

Parteneri culturali: Goethe Institut, British Council, Centrul Ceh, One World România, EDUCATIFF, Ideo Ideis, The Institute, CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Ingenious Drama Festival, BIEFF, F-SIDES Cineclub, Art200, Bloc Zero

Parteneri: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie „I. L. Caragiale”, Consiliul Elevilor București, Cărturești, DA Films, Vira Films, Cinepub, OMG Publishing, Poster x Poem,

Sticker Republic, Black Button Books, Dispozitiv Books, Gura Mare, isopatrusute, Girl Up România

Parteneri media: Elle România, IQads, Radio România Cultural, Decât o Revistă, ObservatorulCultural, AaRC - All about Romanian Cinema, Versus, Film Menu, Dissolved, CUTRA, Tuș Zine, AIVI Media Hub, LiterNet, Bucharest Cultural Events, ATOMA, Movienews.ro, Cinefilia.ro, Cinemap, Filme Cărți, Spectacola.ro, Perspektiva, Revista Echinox, Munteanu Recomandă, Online Gallery, Berthelot 23, Decopertat, DC News, Semne Bune, Best Bucharest, Modernism

Parteneri media regionali: București Fest, Jurnal Maramureș, Bitpress Ro, Ziarul Actualitatea