The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

THE LIGHTHOUSE (SUA, 2019), în exclusivitate în România la Dracula Film Festival 2019

Articol / 26 Sep 2019 / The Institute
 • THE LIGHTHOUSE (SUA, 2019), în exclusivitate în România la Dracula Film Festival 2019
1/1
THE LIGHTHOUSE (SUA, 2019), cel mai recent film al regizorului american Robert Eggers, câștigător al premiului FIPRESCI la Cannes, va fi proiectat în exclusivitate în România la Dracula Film Festival 2019.

Timp de cinci zile, pasionații de filme horror și fantasy vor putea să vadă în cadrul Dracula Film Festival cele mai noi și apreciate filme de gen. Filme în premieră națională, competițiile de lung și scurt metraj sau competiția Dracula Digital, sunt doar câteva dintre secțiunile festivalului de film de la Brașov.

Filmul eveniment al celei de-a VII-a ediții Dracula Film Festival este producția americană THE LIGHTHOUSE, în regia lui Robert Eggers (The Witch), cu Willem Dafoe și Robert Pattinson în rolurile principale.

THE LIGHTHOUSE s-a văzut prima dată în acest an la festivalul de film de la Cannes, unde a și câștigat premiul Federației Internaționale a Criticilor de Film, FIPRESCI.

Filmul este regizat de Robert Eggers, creatorul horror-ului de succes The Witch, lansat în 2015, care a fost recompensat cu 43 de premii. În rolurile principale îi întâlnim pe Willem Dafoe și Robert Pattinson. Pe Dafoe îl știm, mai ales, din filmele lui Lars von Trier. Actorul a fost nominalizat la 4 premii Oscar pentru filmele At Eternity’s Gate (2018), The Florida Project (2017), Shadow of the Vampire (2000) și Platoon (1986). Robert Pattinson a intrat în atenția publicului prin rolul lui Edward Cullen, vampirul din saga Twilight (2008), iar talentul său a fost confirmat ulterior prin colaborarea cu cineaşti ca David Cronenberg (Maps to the Stars), James Gray (The Lost City of Z) sau Claire Denis (High Life).

THE LIGHTHOUSE este filmat în alb-negru, și acțiunea se desfășoară pe o insula în New England în anul 1890, unde doi paznici de far, Thomas Wake (Willem Dafoe) și Ephraim Winslow (Robert Pattinson) își pierd mințile în izolare.

„Robert Pattinson vs. Willem Dafoe. Este atât de simplu și excelent” - Gregory Ellwood, The Playlist;
„Mitic și mistic” - Luke Hicks, Film School Rejects;
„Orbitor și periculos” - Peter Bradshaw, The Guardian.

Filmul va avea premiera mondială vineri, 18 octombrie, iar în România se vede exclusiv la Dracula Film Festival, la Gala de decernarea Premiilor DFF, sâmbătă 19 octombrie, la Centrul Cultural Reduta din Brașov.

 • Trailer The Lighthouse: http://s9.ro/skr

 • Cea de-a șaptea ediție a festivalului dedicat filmelor fantasy și de groază va avea loc între 16 și 20 octombrie 2019 la Brașov. Proiecțiile filmelor vor avea loc la Centrul Cultural Reduta, Cinema One și Cinemateca Patria.

  Dracula Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

  Programul integral și descrierea evenimentelor Dracula Film Festival vor fi disponibile curând pe www.draculafilm.ro.

  FB: www.facebook.com/DraculaFilmFestival.

  Dracula Film Festival este un festival prezentat de TV1000 și Viasat History.

  Transportator oficial: Blue Air.

  Sponsori: Viasat History, Liliac, Campari, Elmas, Zizin Ape Minerale Naturale, Coresi Shopping Resort, Romarg.

  Parteneri instituționali: Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria, Cinema One, Visssual, Universitatea Transilvania Brașov, CH9, Deane’s Irish Pub, Rockstadt Club, RoImage, IntercomFilm, Odeon Cineplex, Vertical Entertainment, Mercenar Lab.

  Parteneri media: Kiss Fm, Zile si Nopti, Cinemagia, Movienews, Cinemap, BizBrasov, fwdBV, Transilvania Express, mytex.ro, MixTV.