The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

The Script Contest - Ediția #3 a luat sfârșit!

Articol / 26 Feb 2019 / The Institute
  • The Script Contest - Ediția #3 a luat sfârșit!Diana Voinea
  • The Script Contest - Ediția #3 a luat sfârșit!Diana Voinea
  • The Script Contest - Ediția #3 a luat sfârșit!Membrii juriului
1/3
Câștigătoarea ediției cu #3 a TSC este Diana Voinea cu scenariul „Un flamingo alb”. În cadrul întâlnirilor one-on-one, Diana a fost îndrumată de Andreea Borțun, fondator Pustnik și co-fondator Ideo Ideis. Diana Voinea este scenarist si este cunoscuta pentru scenariul filmului „Mâine…Bach”, in regia lui Mihnea Ciorica, nominalizat la Premiile Gopo la categoria „Cel mai bun film de scurtmetraj” în 2014.

Scenariul Dianei pornește de la următoarea premisă: „Înainte de Crăciun, un flamingo alb a aterizat din greșeală pe lacul Trivale din Pitești. Larisa l-a văzut, alături de bunicul ei. Sau așa crede, pentru că Larisa nu vede mai deloc.” Aflăm toată povestea foarte curând, întrucât filmul Dianei va fi produs de Castalia Pictures, în parteneriat cu StudioSet și Tangaj Production.

Odată cu ediția #3, TSC a venit și cu o nouă structură, o structură ce a pus accentul mai mult pe dialogul constructiv dintre juriul profesionist și scenariștii finaliști. Acest lucru a dus automat la îmbunătățirea scenariilor din concurs și la crearea unor conexiuni si oportunități de colaborare inedite.

Pe lângă scenariul câștigător, alte 3 scenarii au fost luate în vizor de către membrii juriului spre a fi dezvoltate în scurtmetraje. Dorian Boguță și-a exprimat interesul de a lucra alături de Paul G. Rusen pentru a dezvolta și transforma într-un scurtmetraj scenariul său, „Euharistie”. Anamaria Antoci s-a arătat interesată să producă scurtmetrajul scris de Crăița Nanu, intitulat „Terapia Somnului”, iar Laura Mușat (producător și project manager TSC) și-a exprimat dorința de a susține în orice formă producția scurtmetrajului „Nero”, scris de Pentru Stoica și Mădălina Negrea.The Script Contest este organizat de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc și caută să sprijine dezvoltarea cinematografiei române și a scenariilor care merită să ajungă pe marele ecran al festivalurilor de film din lume. TSC este singurul concurs destinat scenariilor de scurtmetraj din România, care oferă ca premiu producția scenariului câștigător.

Anul acesta, TSC a avut înscrise nu mai puțin de 58 de scenarii. În urma întâlnirilor one-on-one cu membrii juriului, doar 8 din cele 9 scenarii finaliste au ajuns în ultima etapă a concursului. A urmat o zi plină de prezentări, în care membrii juriului au urmărit cu interes evoluția participanților.

Lansat în 2016, TSC este singurul concurs de scenarii din industria autohtonă.

La sfârșitul fiecărei ediții, câștigătorul pleacă acasă cu un premiu în bani (500 EUR) și promisiunea că filmul scris de el va fi produs.

Pentru mai multe informații, urmăriți pagina de Facebook The Script Contest și site-ul The Script Contest.

_________________________________________________________________

Evenimentul este organizat de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc

Partenerii proiectului: Tangaj Production, Studioset, Qreator by Iqos

Parteneri media: SUB25, Dissolved Magazine, The Institute, AaRC, Films in Frame, Igloo & DoR.