The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

TURNEU EDUCAȚIONAL DE DEZBATERI TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI ÎNTRE 27 SEPTEMBRIE - 16 OCTOMBRIE 2019

Articol / 20 Sep 2019 / The Institute
 • TURNEU EDUCAȚIONAL DE DEZBATERI TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI ÎNTRE 27 SEPTEMBRIE - 16 OCTOMBRIE 2019
1/1
În urma invitațiilor a șapte universități de prestigiu din România, echipa controversatului film TOUCH ME NOT - câștigătorul Ursului de Aur la ediția de anul trecut a Festivalului de Film de la Berlin și nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film (cunoscute și ca Oscarurile Europene) - a inițiat proiectul cultural - educațional TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI, care se va desfășura între 27 septembrie și 16 octombrie 2019, în șase centre universitare din România.

Turneul educațional propune o serie itinerantă de zece dezbateri - eveniment și are ca miză prioritară întâlnirea transformativă dintre publicul tânăr din mediul universitar și comunitățile vulnerabile vizate de film, în vederea schimbării de mentalități, a promovării diversității și incluziunii, a respectului pentru alteritate.

De-a lungul unui impresionant traseu internațional (peste 150 de festivaluri de renume, lansat în cinematografe în peste 35 de țări, între care și România, unde s-a clasat pe locul patru în box office-ul național în primul weekend, și o primire entuziastă din partea celor mai importante publicații internaționale și naționale), TOUCH ME NOT a deschis un spațiu de (auto)reflexivitate și autocunoaștere, în care privitorii sunt invitați să își reevalueze ideile preconcepute. O experiență transformativă care te pune pe gânduri: despre intimitate, relația cu propriul corp și modul în care relaționăm și ne raportăm la Celălalt, despre capacitatea noastră de empatie.

Din acest proces a luat naștere în mod natural turneul educațional de dezbateri TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI, care oferă studenților și publicului tânăr ocazia de a intra în dialog cu protagoniștii filmului, activiști pasionați pentru drepturile omului din Europa, și cu regizoarea filmului Adina Pintilie, pe subiecte acute precum: corpul devenit „câmp de luptă" pentru ideologii, intimitatea și dizabilitatea, drepturile femeii și egalitatea de gen, libertatea personală și curajul de fi tu însuți, frumusețea diferită de norme.

„TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI te invită la dialog", spune cineasta Adina Pintilie.
„În lumea de astăzi, în care ne confruntăm cu atâtea prejudecăți și ne e din ce în ce mai frică de Celălalt, în care discursuri și forme de discriminare agresive capătă o influență îngrijorătoare pretutindeni, dezbaterile POLITICILE CORPULUI propun o <împrietenire> cu acest Celălalt, care poate fi de multe ori diferit de tine.
Invită la o deschidere de perspective și la empatie, arătând că există și alte moduri de a relaționa, de a-ți trăi intimitatea, tipuri de frumusețe, de corp, viziuni despre lume diferite de cele <normative>, dar la fel de umane, de firești, de valide".

Turneul educațional de dezbateri TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI este un proiect organizat de Asociația Culturală MANEKINO în parteneriat cu Friedrich Ebert Stiftung Romania, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Ministerul Culturii și Identității Naționale cu sprijinul Institutului Francez din România, Ambasadei Germaniei, Goethe Institute, UCIN Uniunea Cineaștilor din România, Teatrului Național București.

Sponsori principali: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Grup Transilvae

PROGRAM TURNEU NAȚIONAL

 • 27 Septembrie - TIMIȘOARA
 • Dezbaterea TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI @ Aula Magna UVT

  Eveniment co-organizat de Universitatea de Vest, în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii, co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara cu sprijinul Consulatului Republicii Federale Germania la Timișoara, susținut de Asociația IDENTITY.EDUCATION, Asociația CEVA DE SPUS, Fundația ART ENCOUNTERS, Asociația PELICULA CULTURALĂ.

 • 29 și 30 Septembrie - CLUJ NAPOCA
 • Dezbaterile TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI @ Cinema Dacia

  Evenimente co-organizate de Universitatea Babeș Bolyai, Primăria și Consiliul Local Cluj - Napoca, Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca cu sprijinul Centrului Cultural German Cluj-Napoca, în parteneriat cu Centrul Cultural Clujean, Fabrica de Pensule, PRIDE România, Asociația CARE, Asociația BEARD BROTHERS.

 • 03 și 08 Octombrie - BUCUREȘTI
 • Dezbaterile TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI @ Teatrul Național București

  Evenimente co-organizate de CESI - Centrul de Excelență în Studiul Imaginii al Universității București și Școala Națională de Științe Politice și Administrative în parteneriat cu Fundația MOTIVATION și Asociația ACCEPT.

 • 05 și 06 Octombrie - IAȘI
 • Dezbaterile TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI @ Cinema Ateneu

  Evenimente co-organizate de Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, Asociația ARTIS, Centrul Cultural German Iași, cu sprijinul Primăria Municipiului Iași.

 • 12 Octombrie - BRAȘOV
 • Dezbaterea TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI @ Sala Patria (Filarmonica)

  Eveniment co-organizat de Centrul Multicultural al Universității Transilvania, KINEDOK powered by ONE WORLD Romania, Asociația ARTBURG, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, co-finanțat de Primăria Brașov cu sprijinul Centrului Cultural German Brașov, Fundației Comunitare Brașov.

 • 15 Octombrie - SIBIU
 • Dezbaterea TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI @ Centrul Cultural Ion Besoiu

  Eveniment co-organizat de Universitatea Lucian Blaga și Astra Film Festival cu sprijinul Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu, susținut de Fundația Comunitară Sibiu, Asociația Diakonisches Werk.

  PARTENERI MEDIA: TVR, Radio Guerrilla, Radio România Cultural, VICE România, Decât o Revistă, Observatorul Cultural, ELLE, Libertatea, Libertatea pentru femei, Unica, Viva!, Avantaje, Zile și Nopți, Gazeta Sporturilor, The Institute, Blitz TV

  PARTENER DE MONITORIZARE: mediaTRUST

  COMMUNICATION powered by: CREIONETICA & ROGALSKI DAMASCHIN PR

  supported by: THE PRACTICE