The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Turneul Universitar de Dezbateri TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI ajunge la București, pe 3 și 8 octombrie 2019

Articol / 30 Sep 2019 / The Institute
  • Turneul Universitar de Dezbateri TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI  ajunge la București, pe 3 și 8 octombrie 2019
  • Turneul Universitar de Dezbateri TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI  ajunge la București, pe 3 și 8 octombrie 2019
  • Turneul Universitar de Dezbateri TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI  ajunge la București, pe 3 și 8 octombrie 2019
  • Turneul Universitar de Dezbateri TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI  ajunge la București, pe 3 și 8 octombrie 2019
1/4
Într-o călătorie impresionantă în lume, Turneul Universitar de Dezbateri TOUCH ME NOT: POLITICILE CORPULUI ajunge la București pe 3 și 8 octombrie 2019, începând cu ora 18:00, la Teatrul Național București (Sala Studio). Cele două evenimente din capitală sunt organizate în parteneriat cu CESI - Centrul de Excelență în Studiul Imaginii al Universității București și SNSPA Școala Națională de Științe Politice și Administrative. Fiecare dezbatere este precedată de proiecția filmului TOUCH ME NOT.

Inițiat la invitațiile a șapte universități de prestigiu din România de echipa filmului TOUCH ME NOT - câștigătorul Ursului de Aur la Festivalul de Film de la Berlin, turneul de dezbateri TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI invită publicul studențesc, și nu numai, la conversație și reflecție, alături de protagoniștii - cheie ai filmului, pasionați activiști pentru drepturile omului din Europa, și regizoarea peliculei, Adina Pintilie. Un dialog despre intimitate, relația cu propriul corp și modul în care ne raportăm la Celălalt, despre capacitatea noastră de empatie.

Prima dezbatere, programată pe 3 octombrie, va fi moderată de prof. dr. Sorin Alexandrescu, director CESI - Centrul de Excelență în Studiul Imaginii și îl va avea ca invitat special pe dr. Alfred Dumitrescu, președinte al Societății Române de Psihanaliză. Evenimentul organizat pe 8 octombrie va fi moderat de prof. dr. Liliana Popescu, pro-rector SNSPA Școala Națională de Științe Politice și Administrative.

Accesul se face pe bază de bilete, disponibile pe eventbook.ro (http://bit.ly/Bilete_Si_Rezervari_Bucuresti), iar studenții beneficiază de intrare liberă, pe baza legitimației.

Printr-o serie itinerantă de zece dezbateri - eveniment care vor avea loc între 27 septembrie și 16 octombrie în 6 centre universitare din România - Timișoara, Cluj, București, Iași, Brașov, Sibiu - Turneul Universitar de Dezbateri TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI propune o întâlnire transformativă între studenți si comunitățile vulnerabile vizate de film și încurajează conversația: despre diversitate, incluziune, despre respectul pentru cei din jur și posibilitatea schimbării de mentalități.

„TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI te invită la dialog", spune cineasta Adina Pintilie.

„În lumea de astăzi, în care ne confruntăm cu atâtea prejudecăți și ne e din ce în ce mai frică de Celălalt, în care discursuri și forme de discriminare agresive capătă o influență îngrijorătoare pretutindeni, dezbaterile POLITICILE CORPULUI propun o <împrietenire> cu acest Celălalt, care poate fi de multe ori diferit de tine.
Invită la o deschidere de perspective și la empatie, arătând că există și alte moduri de a relaționa, de a-ți trăi intimitatea, tipuri de frumusețe, de corp, viziuni despre lume diferite de cele <normative>, dar la fel de umane, de firești, de valide".

3 și 8 Octombrie - București: Dezbaterile TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI @ Teatrul Național București (Sala Studio)

Evenimente co-organizate de CESI - Centrul de Excelență în Studiul Imaginii al Universității București și SNSPA Școala Națională de Științe Politice și Administrative în parteneriat cu Fundația MOTIVATION și Asociația ACCEPT.

Turneul educațional de dezbateri TOUCH ME NOT - POLITICILE CORPULUI este un proiect organizat de Asociația Culturală MANEKINO în parteneriat cu Friedrich Ebert Stiftung România, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Ministerul Culturii și Identității Naționale cu sprijinul Institutului Francez din România, Ambasadei Germaniei, Institutului Goethe, UCIN Uniunea Cineaștilor din România.

Sponsori principali: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Grup Transilvae.

Susținut de: CĂRTUREȘTI.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

PARTENERI LOCALI

TIMIȘOARA
Eveniment co-organizat de Universitatea de Vest, în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii, co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara cu sprijinul Consulatului Republicii Federale Germania la Timișoara, susținut de Asociația IDENTITY.EDUCATION, Asociația CEVA DE SPUS, UNLOC, Fundația ART ENCOUNTERS, Asociația PELICULA CULTURALĂ, Asociația Română de Terapie Comportamentală și Cognitivă, OSUT Organizația Studenților de la Universitatea de Vest Timișoara, AIESEC Timișoara, CAMELOT (Centrul de Pedagogie și Andragogie), META Spațiu.

CLUJ-NAPOCA
Evenimente co-organizate de Universitatea Babeș Bolyai, primăria și Consiliul Local Cluj - Napoca, Centrul de Cultură Urbană „Casino” Cluj-Napoca cu sprijinul Centrului Cultural German Cluj-Napoca, în parteneriat cu Centrul Cultural Clujean, Fabrica de Pensule, PRIDE România, Asociația CARE, Asociația BEARD BROTHERS, Reactor Cluj.

IAȘI
Evenimente co-organizate de Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, Asociația ARTIS, Centrul Cultural German Iași cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.
Parteneri media locali Iași: AGERPRES, Evenimentul Regional al Moldovei, VIVA FM Iași, Ziarul de Iași, Radio România Iași, TVR Iași.

BRAȘOV
Eveniment co-organizat de Centrul Multicultural al Universității Transilvania, KINEDOK powered by ONE WORLD Romania, Asociația Culturală ARTBURG, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, co-finanțat de Primăria Brașov cu sprijinul Centrului Cultural German Brașov, Fundației Comunitare Brașov.

SIBIU
Eveniment co-organizat de Universitatea Lucian Blaga și Astra Film Festival cu sprijinul Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu, susținut de Fundația Comunitară Sibiu, Asociația Diakoniewerk.

PARTENERI MEDIA: TVR, Radio Guerrilla, Radio România Cultural, VICE România, Decât o Revistă, Observatorul Cultural, ELLE, Libertatea, Libertatea pentru femei, Unica, Viva!, Avantaje, Gazeta Sporturilor, Zile și Nopți, The Institute, Blitz TV.

PARTENER DE MONITORIZARE: mediaTRUST.

COMMUNICATION powered by CREIONETICA & ROGALSKI DAMASCHIN PR, supported by THE PRACTICE.