The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

UNATC premiat la Cannes pentru al doilea an consecutiv

Articol / 16 Iul 2021 / Luiza Popescu
  • UNATC premiat la Cannes pentru al doilea an consecutiv
1/1
Scurtmetrajul „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste”, regizat de Carina-Gabriela Dașoveanu, a obținut ieri, 15 iulie, premiul al III-lea în secțiunea Cinéfondation din cadrul Festivalului de Film de la Cannes. UNATC obține pentru al doilea an consecutiv o distincție la Cannes, după premiul al III-lea ex-aequo de la Cinéfondation de anul trecut, acordat regizoarei Lucia Chicoș pentru filmul „Contraindicații’’.

Ajuns în acest an la a 24-a ediție și dedicat căutării de noi talente în cinematografie, Cinéfondation selectează anual scurtmetraje din școlile de film din întreaga lume. Anul acesta au fost invitați șaptesprezece tineri cineaști. Carina-Gabriela Dașoveanu a fost selectată dintr-un număr de 1835 de candidați.

Carina-Gabriela Dașoveanu este actualmente studentă în anul I, la Masteratul de Regie, în cadrul Facultății de Film, iar „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste” reprezintă lucrarea ei de diplomă de licență, fiind al șaselea film al regizoarei.

Filmul „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste” prezintă povestea unui cuplu, Lili, o taximetristă în vârstă de 36 de ani, și Dani, un pescar amator, care încearcă să își salveze căsnicia. Cursele sale pe taxi o fac pe Lili martora a mai multor povești de dragoste, complet diferite față de a ei.

Despre acest film, Carina mărturisește:
Mesajul pe care am vrut să îl transmit este, așa cum spun încă de la începutul filmului, că uneori doar dragostea neîmpărtășită poate să fie cu adevărat romantică. Dacă este să ne referim la dragoste, cred că titlul filmului în franceză, ,,Histoires d’amour à la volée”, reușește să exprime cel mai bine ideea pe care doresc să o evidențiez. Iubirea o prinzi din zbor, fără să te gândești de foarte multe ori înainte, apare când nu te aștepți și te face să te prăbușești brusc dacă nu menții linia de plutire”.

Filmul îi are în distribuție pe Ilinca Hărnuț, Andi Vasluianu, Ion Arcudeanu, Cătălina Mihai, Andrei Ivan și Alina Florescu. Regizoarea a fost prezentă la Cannes împreună cu actrița principală și o parte din echipă: Ștefan Aghițoaie (director de imagine), Paul Sima (monteur și co-sound designer) și Tijana Marjanović (sound designer).