The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

#UnitedShorts – trei scurtmetraje din colecția Animest, livrate săptămânal la tine acasă

Articol / 08 Mai 2020 / The Institute
  • #UnitedShorts – trei scurtmetraje din colecția Animest, livrate săptămânal la tine acasă
  • #UnitedShorts – trei scurtmetraje din colecția Animest, livrate săptămânal la tine acasăSkhizein - r. Jeremy Clapin
1/2
Începând de astăzi, 8 mai, și până la marea revedere cu publicul din acest an, Animest invită iubitorii de film de pretutindeni într-o călătorie virtuală prin lumea celor mai bune scurtmetraje de animație din istoria festivalului. Skhizein (r. Jeremy Clapin), câștigătorul Trofeului Animest în 2008, este primul scurtmetraj din seria curatoriată sub umbrela #UnitedShorts, disponibilă gratuit pe www.animest.ro. Cea de-a 15-a ediție a festivalului va avea loc anul acesta în perioada 9-15 noiembrie, la București.

În ultimii ani, proiecțiile în aer liber organizate pe timpul verii de cel mai mare festival de film de animație din estul Europei deveniseră deja o tradiție. În așteptarea unei noi ediții, o amplă colecție de scurtmetraje fermeca publicul de toate vârstele prezent la evenimentele culturale partenere. Anul acesta, până la următoarea întâlnire cu spectatorii, selecția curatoriată de Animest va fi prezentată online. În fiecare zi de luni, miercuri și vineri, organizatorii vor publica pe site un nou scurtmetraj, nu doar din dorința de a susține comunitatea creatorilor în această perioadă, dar și pentru a le oferi iubitorilor de film de animație ocazia de a urmări câteva dintre cele mai bune filme incluse sau nu în selecția festivalului de-a lungul timpului.

Între timp, înscrierile la cea de-a 15-a ediție Animest continuă. Până pe 20 iunie, artiștii din întreaga lume își pot înscrie gratuit filmele de animație produse după data de 1 ianuarie 2019, într-una din cele șapte categorii: Lungmetraj, Scurtmetraj International, Film studenţesc, Videoclip, Scurtmetraj românesc, Minimest (scurtmetraje pentru copii) și VR. Sute de filme au fost deja înscrise în competiție.

Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, câștigătorul Trofeului Animest va intra automat pe lista nominalizărilor din care membrii Academiei Americane de Film votează cele cinci scurtmetraje de animaţie finaliste.

Animest este primul festival autohton care primeşte această distincţie din partea Academiei Americane de Film și este, de asemenea, Ambasadorul în România al Premiilor Europene de Animație - Emile Awards.