The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Generații – Moștenirea tăcută

Articol / 29 Iul 2021 / Luiza Popescu
  • Generații – Moștenirea tăcută
1/1
A face o călătorie cronologică prin amintirile noastre de familie este un exercițiu plin de nostalgie, care atrage zâmbete și trezește sentimente. Momentele trecute au o forță imensă de a crea sentimentul de apartenență la comunitate și o conexiune umană puternică. Actul de a povesti generează natural empatie, compasiune și disponibilitate spre apropiere.

Tocmai de aceea, a apărut proiectul cultural Generații – Moștenirea tăcută, ce propune valorizarea procesului de a împărtăși poveștile dintr-o familie, cu scopul de a-i apropia pe adolescenți de părinți și de bunici, generând totodată idei, trăiri și principii care să consolideze legătura dintre ei.

Generații – Moștenirea tăcută cuprinde un spectacol de teatru pe tema moștenirii transgeneraționale, ateliere de scriere intuitivă pentru adolescenți, storytelling și seri de lectură.


Generații – Moștenirea tăcută ne invită pe toți să fim martori ai unor amintiri atemporale și să ne arate cum să ne creăm un mare album de familie pe care să-l transmitem generațiilor viitoare. Împărtășind povești de familie în cadrul spectacolului, adolescenții sunt încurajați să le redescopere pe ale lor. Chiar cele mai simple momente au dramatism și potențialul de a ne mișca prin emoția pe care o creează.

Proiectul vine în întâmpinarea tuturor, însă sunt vizați cu precădere adolescenții și adulții din familia sau din comunitatea lor.

Spectacolul de teatru Generații - Moștenirea tăcută, al cărui scenariu este inspirat din mai multe povești reale culese de la părinții, bunicii și străbunicii aceleași familii, va avea premiera în 2 august la Apropo București, și alte 3 reprezentații la Grădina cu Filme (3 și 5 august) și la Muzeul Național al Țăranului Român (4 august).

Participarea la spectacolele din 2 și 4 august au intrare liberă, iar accesul se face în baza unei rezervări la adresa generatiimostenireatacuta@gmail.com.

Pentru reprezentațiile de la Grădina cu Filme, publicul doritor este rugat să efectueze rezervări prin intermediul Creart - Grădina cu Filme, la https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/.

Pe 6, 7 și 8 august, vor avea loc atelierele dedicate adolescenților de scriere intuitivă și serile de lectură “Generații la povești”. Atelierele sunt menite să aducă generații diferite în același spațiu și să încurajeze împărtășirea de idei și experiențe. Se vor auzi poveștile spuse în copilărie la gura sobei și atmosfera de apropiere între generații ce prilejuiește transmiterea unei bogății de amintiri, povești, întâmplări reale, și principii din care oricine poate învăța. Participarea la ateliere este gratuită, pe bază de înscriere la adresa de email generatiimostenireatacuta@gmail.com.

Mai multe detalii despre datele reprezentațiilor spectacolului de teatru și ateliere se găsesc pe pagina de Facebook Delazero sau la https://asociatiadelazero.ro/.

Veste bună e că proiectul Generații – Moștenirea tăcută nu se oprește doar la București, iar începând cu 9 august acesta va porni într-un turneu național în Giurgiu, Constanța, Babadag, Iași și Pașcani.

Generații - Moștenirea Tăcută este un proiect cultural inițiat de actrița Cristina Tudor, organizat cu susținerea Asociației Delazero și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

În realizarea spectacolului de teatru Generații - Moștenirea Tăcută au contribuit:

Regia: Corina Andrian
Sound Design: Adrian Piciorea
Distribuția: Andrei Atabay, Andrei Cristea, Lia Marin, George Olar, Victoria Radu, Cristina Tudor
Scenariu: Cristina Tudor
Producție și suport tehnic: Motorul de Producție


Parteneri: CMBRAE, Teatrul Apropo, Grădina cu Filme, Muzeul Național al Țăranului Român, Școala Gimnazială Ferdinand din București, Muzeul Județean Teohari Antonescu din Giurgiu, Colegiul Național Ion Maiorescu din Giurgiu, Centrul Cultural Ion Vinea din Giurgiu, Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța, ArtGema Pub, Mondim Pub, Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Babadag, Centrul Cultural Nicolae Bălășescu Nifon, Muzeul Național al Literaturii Române din Iași, Teatrul din Stejar, Colegiul Național Costache Negruzzi, Colegiul Național Mihail Sadoveanu din Pașcani.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Viva FM, Radio Hit, AGERPRES, Zile și Nopți, IQads, Cațavencii, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Suplimentul de Cultură, Ziarul de Iași, Liternet, Observator Cultural, PRwave, Bookblog, The Institute, Iqool, 4arte, Fashion Premium Magazine, CTnews, TLnews, Opinia Giurgiuveanului.