The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

igloo și Ideal Standard prezintă: Femei în arhitectură – voci emergente

Articol / 05 Apr 2022 / Andra Mihai
  • igloo și Ideal Standard prezintă:  Femei în arhitectură – voci emergente
1/1
În martie 2021 igloo a desfășurat împreună cu Ideal Standard România campania Luna Arhitectelor, aducând mai aproape de comunitatea digitală igloo figurile femeilor arhitect care dau contur și sens spațiului din jurul nostru. Anul acesta povestea a căpătat un nou chip, sub forma inițiativei Femei în arhitectură – voci emergente.

O poveste care de fapt a curs în tot acest timp. Acum câteva luni a fost inaugurată în revistă rubrica Femei în arhitectură, o încercare de a construi o narațiune pe mai multe voci a căutărilor, străduințelor și reușitelor lor într-un domeniu creativ și aspru deopotrivă.

Iar primăvara acesta povestea merge și mai departe și îi este dedicată din nou teritoriul platformelor digitale descoperirii și recunoașterii prezențelor feminine din arhitectură și design, atenția fiind mai ales concentrată asupra creatoarelor emergente, poate mai puțin cunoscute publicului larg, dar ale căror căutări și viziuni, deseori la intersecția mai multor discipline și limbaje, ne inspiră și merită încurajate.

Astfel că în perioada 14 martie – 8 aprilie, pe pagina de Instagram igloo este dezvăluită în fiecare zi câte o prezență feminină inedită (sau un duo feminin), prin imagini, cuvinte-cheie și încercări de a răspunde la întrebări precum: ce înseamnă pentru tine să fii femeie într-un domeniu ca arhitectura/designul; despre avantajele și dezavantajele ipostazei de creator emergent; despre obstacole și bucurii; planuri și dorințe pentru viitor; un sfat, un gând pentru arhitectele și designerii la început de drum; alte figuri feminine care ne inspiră și ne modelează; încercări, experimente, noi traiectorii profesionale.

Până acum au răspuns arhitectele: Camina Zerva și Iulia Oniciuc (Ioka Design), Anca Cioarec și Brîndușa Tudor (Stardust Architects*), Ilinca Pop, Ioana Chifu, Claudia Moței, Roberta Frumușelu, Elena Viziteu, Anna Chițan și Maria Farcaș (Annterior Studio), Mihaela Bordeianu, Ada Tache, Ruxandra Sacaliș, Andreea Cornilă, Florina Dascăl, Ilinca Păun Constantinescu, Irina Meliță, Anca Dumitrescu și Alina Filipoiu (441 Design Powerhouse).

Campania vine însoțită de cadouri pentru arhitectele invitate și cititoarele care urmăresc activitatea igloo pe Instagram. Celor oferite de igloo & Ideal Standard li se adaugă și mici obiecte create din hârtie manuală/reciclate la Moara de Hârtie din Comana: Cărțișoare (mărțișoare poetice) și carnete de însemnări.

Selecția celor 20+ de arhitecte/duo-uri i-a aparținut exclusiv redacției igloo. Identitatea vizuală a campaniei a fost creată de Doriana Mărășoiu.