The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Premiul Young European Creative pentru România, la ADC*E Awards

News / 20 Oct 2016 / INSTITUTE.RO
  • Premiul Young European Creative pentru România, la ADC*E Awards
  • Premiul Young European Creative pentru România, la ADC*E Awards
1/2
În cadrul celei de-a 25-a ediție ADC*E Awards, Ruxandra Drilea absolvent al Școlii ADC*RO și copywriter Publicis România, a câștigat titlul de Young European Creative cu lucrarea "Shop like a Jedi" (Carrefour).

“M-am bucurat mult când am aflat, dar ce mi se pare tare e că există tot mai multe oportunități pentru juniori - categorii speciale la festivaluri, competiții, școli de creație. Ah, și e al doilea an la rând pentru România, let's make it 3 in a row next year”, declară Ruxandra Drilea.

Acesta este cel de-al doiolea an consecutiv în care România este premiată. În anul 2015 Ruxandra Papuc (McCann Erickson) a câștigat ȋn 2015 premiul Young European Creative pentru lucrarea “Sunday Grannies” (Vodafone România).

Pentru a încuraja tinerii creativi din industrie, ADC*E Awards are două secțiuni speciale dedicate: “European Student of the Year” și “Young European Creative”. Secțiunea “Young European Creative” se adresează tinerilor profesioniști care lucrează ȋn agenții de publicitate și care au câștigat premii ȋn competiții locale. Parteneriatul dintre ADC România și Premiile FIBRA a permis agențiilor și tinerilor să-și înscrie în competiția ADC*E Awards campaniile câștigătoare la FIBRA 2016.

"Anul acesta festivalul ADC*E a coincis cu board meetingul ADC*E, ȋn care s-au discutat multe lucruri care țin de starea industriei la nivel european, de ce fel de programe educaționale pentru juniori și aspiranți se mai pot implementa și, mai ales, despre cât de importantă este problema diversității și a sexismului ȋn publicitate. Chiar dacă vorbim de grade diferite de intensitate, problemele relevate și de anchetele jurnalistice din ultimul timp sunt unele cu care se confruntă și celelalte țări din Europa, și va fi nevoie de un efort comun pentru a le diminua efectele. Şcoala ADC a fost un exemplu de succes, apreciat de toată lumea, și sunt discuții despre cum putem să-i dăm chiar o dimensiune europeană, dar mai multe despre asta când concretizăm. Cea mai bună veste este că Ruxandra Drilea, fost student al școlii, a câștigat premiul Young European Creative of the Year, este a doua oară consecutiv când România câștigă această distincție. E un motiv de mândrie pentru ȋntreaga industrie, un semn că există o generație viitoare de creativi talentați și o dovadă ȋn plus că Şcoala ADC funcționează. Felicitări Ruxandra și Publicis România!", povestește Eugen Suman (Executive Creative Director MullenLowe & Președinte ADC*RO).

Grand Prix-ul ADC E Awards 2016 a fost câștigat de Ogilvy Germany pentru campania “Mein Kampf – Against Racism”, pentru Gesicht Zeigen. Ȋn total, ȋn competiție au participat 702 lucrări din 23 de țări europene, jurizate de 52 de jurați din 19 țări europene și au fost premiate 175 de campanii.

Din juriul competiției au făcut parte și Adrian Boțan, Global Executive Creative Director McCann Bucharest, Cătălin Rusu, Chief Creative Partner & CEO Rusu+Borțun, Dan Frȋnculescu, Creative Director Publicis România și Valentin Suciu, Chief Creative Partner & Copywriter la Jazz.
 
Art Directors Club România (ADC*RO) a fost înființat în 2008 și reprezintă o asociație non-profit, al cărei obiectiv este acela de a promova și de a recunoaște excelența în creativitate. Art Directors Club România este cea mai densă concentraţie de talente creative şi lideri de creaţie din industria de publicitate românească. Activitatea creativă şi recunoaşterea publică obţinută de membrii ADC România pot defini fără dificultate, traiectoria, momentele cheie şi succesele industriei publicitare locale dar şi regionale.

Misiunea organizaţiei este de a conecta şi de a aduce împreună cele mai puternice talente creative şi de a le pune la dispoziţie instrumente prin care să se manifeste cu solidaritate, generozitate şi excelenţă profesională.