The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Zilele Superscrieri

News / 09 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • Zilele Superscrieri
  • Zilele Superscrieri
  • Zilele Superscrieri
1/3
Zilele Superscrieri (18-19 noiembrie) este un nou eveniment marca Fundația Friends For Friends care completează Gala Premiilor Superscrieri 2017 c-un program intensiv de weekend, adresat tuturor cititorilor de Superscrieri. Cei care vor să înțeleagă și să schimbe lumea în care trăiesc sunt invitați, timp de două zile, să cunoască o parte din autorii Superscrieri și să participe la workshop-urile, proiecțiile și talk-urile propuse de un număr de 20 de redacții, inițiative & ONG-uri de jurnalism din România. Invitații speciali ai acestui mini-congres de New Journalism care vor mai fi prezenți la Zilele Superscrieri sunt Paul Steiger, fondator Pro Publica & multiplu câștigător al premiului Pulitzer, Natalia Antelava, fostă corespondentă BBB și fondatoare Coda Story și Jacqui Banaszynski, reporter cu 40 de ani experiență și câștigătoare a premiului Pulitzer.

Highlight-urile Zilelor Superscrieri sunt două mese rotunde pe tema schimbărilor de paradigmă care redefinesc frontierele dintre instituțiile de presă și public, în România și în lume. Masterclass-ul Superscrieri de sâmbătă seara (18 noiembrie) reunește trei dintre inițiativele de jurnalism care au schimbat peisajul presei independente de la noi și unul dintre cele mai importante ONG-uri care le-a sprijinit de la început. Cristian Lupșa - Decât o Revistă, Victor Ilie – Rise Project, Luiza Vasiliu – Casa Jurnalistului și Ioana Avădani - Centrul pentru Jurnalism Independent vor discuta împreună cu Vlad Tăușance despre relația dintre cetățean și media. Duminică seara (19 noiembrie), Zilele Superscrieri se încheie cu SuperZiceri: Pioneers, o discuție moderată de Cristian Lupșa, fondator Decât o Revistă și The Power of Storytelling, la care participă jurnaliștii străini Paul Steiger, Natalia Antelava și Jacqui Banaszynski. 

Participă la Zilele Superscrieri: ProPublica, Coda Story, Balkan International Reporting Network (BIRN), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Cercul de Donatori, The Power of Storytelling, Decât o Revistă, Scena9, Rise Project, Casa Jurnalistului, dela0.ro, Brrlog, Documentaria, Teleleu.eu, Recorder, Să fie lumină, Acasă: the film, One World România la Școală, Funky Citizens, Cărturești.

Expozițiile, întâlnirile și proiecțiile din cadrul Zilelor Superscrieri sunt cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile, în afară de Masterclass și SuperZiceri, care sunt cu intrare 50 lei fiecare. Workshop-urile sunt cu înscriere în prealabil.