The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

7 cele mai cool New Entries la Made in RO

News / 15 Dec 2016 / INSTITUTE.RO
  • 7 cele mai cool New Entries la Made in RO
  • 7 cele mai cool New Entries la Made in RO
  • 7 cele mai cool New Entries la Made in RORadu Sandovici
  • 7 cele mai cool New Entries la Made in ROAndrei Nica
  • 7 cele mai cool New Entries la Made in RO
  • 7 cele mai cool New Entries la Made in RO
  • 7 cele mai cool New Entries la Made in RO
  • 7 cele mai cool New Entries la Made in RORadu
  • 7 cele mai cool New Entries la Made in RO
1/9
Fiecare ediție a Made in RO - Târg de design românesc înseamnă un număr de branduri noi de design ce vin în premieră la eveniment.

La ediția #8, ce are loc weekend-ul acesta, pe 17 & 18 decembrie @ Impact Hub Bucharest, brandurile noi de design românesc reprezintă peste o treime din totalul expozanților, care oricum vă așteaptă cu toții cei peste 65, fără excepție, cu colecții noi de daruri. Am ales pentru voi 7 proiecte home&deco noi. Pentru că Made in RO este, în primul rând, cel mai consistent târg de design românesc pe zona designului de produs, home&deco.
 
Și acum teaser-ul cu doar 7 dintre cele peste 20 de New Entries:
CRESC este brandul creat de Ana Constantinescu. Inspirată de arta kokedama, minigrădinile suspendate în interioarele japoneze, Ana v-a pregătit la Made in RO o colecție fresh de căsuțe din ciment cu acoperișuri vii. Vor mai fi, bineînțeles, și alte cadouri verzi și mai ales suspendate. :)
 
Keramice, brandul creat de Raluca Tinca, din Brașov, ne-a fermecat cu colecția Enchanted Forest! Da, trunchiurile brăduților chiar sunt din dopuri de plută.
 
Halfdrop este un brand de design românesc creat de Alexandra Lăzărescu șiAlexandra Petrache. Prima dintre Alexandre este arhitect... în Shanghai, iar pernuțele lor decorative au deja experiența câtorva târguri internaționale înainte de a ajunge la Made in RO. O bună parte din procesul de creație se întâmplă însă în România.
Pe 17 & 18 decembrie, pernuțele Halfdrop vor veni însoțite de table runners & table mats, în culori de Sărbătoare, din materiale cât mai naturale: bumbac 100% sau bumbac 97% + 3% elastan (să reziste cât mai bine și după spălare). Umplutura pernuțelor este hipoalergenică.
Imprimeurile sunt tot creația lor.
 
Design Your Space, echipa formată de Ana-Maria Lungan și Raluca Mihaela Pavel, au pregătit o super colecție de accesorii pentru acasă. Cel mai cool este YouR POCKET, din lemn și piele, cu capse - sau buzunarul de pe perete.
 
Designerul Radu Abraham, din Cluj, aduce la Made in RO sfeșnice insprirate de Bauhaus si minimalism. Candle Holder înseamnă un mix de forme, culori si texturi: un sfeșnic modular ce se joacă smart cu lumina și reflexia. Sau cu lemnul, plexiglasul, metalul și uneori cimentul.
 
După Brașov și Cluj, cu un mic ocol pe la Shanghai, ajungem în Timișoara, la Nistora Ceramics. Anca Nistor este cel mai cunoscut ceramist din Timișoara și nu putea să lipsească de la Made in RO: în selecția de anul acesta sunt prezenți 12 dintre cei mai buni designeri ceramiști din România.
 
Last, but not least, agendele Zuriell. Brandul creat de Sandra Hallal se lansează la Made in RO, iar super agendele din piele sunt refillable: fiecare dintre ele vine cu rezerve, cu un cotor nou și cu șuruburi noi, ca să poți fixa totul cu grijă. Paginile sunt perforate pe margine, ca să le poti rupe cu ușurință, să le arhivezi și să nu ai scuza că ai uitat rezoluțiile de la începutul anului. ;)
 
Aceasta este doar o mică parte a noutăților ce vor fi expuse, pe 17 & 18 decembrie, la Made in RO - Târg de design românesc. Le descoperi la Impact Hub Bucharest, chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 minute de mers pe jos de Hanul lui Manuc.
 
Let’s Made in RO, ho ho ho!