The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

97% dintre români declară că vor să facă mai mult când vine vorba de reciclare

Articol / 23 Oct 2020 / The Institute
  • 97% dintre români declară că vor să facă mai mult când vine vorba de reciclareEvery can counts
  • 97% dintre români declară că vor să facă mai mult când vine vorba de reciclareEvery can counts
  • 97% dintre români declară că vor să facă mai mult când vine vorba de reciclareEvery can counts
  • 97% dintre români declară că vor să facă mai mult când vine vorba de reciclareEvery can counts
1/4
Studiu Every Can Counts: 86% dintre europeni spun că ar trebui făcut mai mult pentru mediul înconjurător

Potrivit unui studiu efectuat în 14 ţări europene de agenţia de cercetare LUCID, în asociere cu Every Can Counts, iniţiativă care are scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra avantajelor reciclării dozelor din aluminiu, 86% dintre europenisunt de părere că este mai important ca niciodată să avem grijă de mediul înconjurător şi să reciclăm, după COVID-19, în timp ce un procent covârşitor de 91% au spus că ar vrea să facă mai mult.

În plus, 52% dintre respondenţi nu ar pune economia mai presus de mediu, în ciuda încetinirii economice cauzată de pandemia COVID-19. Doi din trei europeni au spus că reciclarea este o obligaţie pentru toţi şi că este o nevoie urgentă pentru combaterea acestei probleme. Mai mult de trei sferturi dintre respondenţi reciclează întotdeauna sau adesea toate tipurile de materiale, în vreme ce 76% dintre oameni reciclează adesea ori întotdeauna dozele din aluminiu, ambalajul de băuturi cel mai reciclat la nivel global.

La nivel local, 94% dintre respondenţii din România au spus să este mai important ca niciodată să avem grijă de planeta noastră, după COVID-19, în timp ce97% declară că vor să facă mai mult când vine vorba de reciclare. Mai mult, 56% au declarat că ar pune problema mediului mai presus de economie, ceea ce arată o clară schimbare de priorităţi.

„Aceste rezultate ne arată că există o creştere a conştientizării nevoii de a recicla cât mai multe deşeuri, iar pandemia COVID-19 doar a accelerat acest proces. Oamenii realizează cât de presantă este această problemă şi sunt dispuşi să depună eforturi pentru a crea o reală economie circulară”, a declarat David Van Heuverswyn, Directorul Every Can Counts Europa

„Cu toate impedimentele care au apărut în ultima vreme din cauza situației globale cu privire la COVID-19, în România încă suntem interesați de reciclare și parcă mai mult ca oricând responsabilitatea oamenilor se reflectă în cantitățile pe care le colectăm în cadrul proiectelor noastre.” a declarat Adina Magsi, Manager Every Can Counts România

Din 2009, Every Can Counts a contribuit la creşterea conştientizării reciclării dozelor din aluminiu, cu obiectivul de a recicla dozele consumate în Europaîn procent de 100%. În 2017, rata de reciclare a dozelor din aluminiua rămas la 74.5%, însă studiul a arătat că 90% dintre respondenţi cred că ţara lor ar trebui să recicleze mai multe, dacă nu chiar toate dozele din aluminiu, iar un total de 4 din 10 ar vrea să fie reciclate 100%.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 13.793 de persoane cu vârste peste 16 ani, echilibrat din punct de vedere al vârstei şi genului, în 14 ţări în care Every Can Counts are o iniţiativă locală (Belgia, Serbia, Austria, Ungaria, Grecia, România, Polonia, Republica Cehă, Irlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Italia, Franţa), în perioada 5 august – 14 septembrie 2020.

Apărută în 2009 în Marea Britanie, iniţiativa Every Can Counts este considerată programul principal pentru promovarea reciclării dozelor de băutură în Europa! Acesta își propune să îi inspire pe toți să facă diferența prin reciclarea dozelor de băutură atunci când sunt departe de casă, adică la birou sau în deplasare - de la parcuri, festivaluri și evenimente sportive, la școli și universități. Astăzi, inițiativa este prezentă în 19 țări.

___________________________________________________________

Every Can Counts România
Website:
www.everycancounts.eu/ro
Facebook: www.facebook.com/everycancountsromania
Instagram: www.instagram.com/every_can_counts_romania