The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

A început a III-a ediție LIKE CNDB 2016

News / 01 Apr 2016 / Miruna Boțîrcă
  • A început a III-a ediție LIKE CNDB 2016
1/1
Centrul Național al Dansului București prezintă a III-a ediție a Festivalului LIKE CNDB, o selecție de evenimente conexe reunite sub umbrela LIKE CNDB, în perioada 17 martie – 17 aprilie 2016, la sala Stere Popescu.

Festivalul oferă forme hibride de spectacol și manifestări conexe – „forme orfane”, rezultate din întâlnirea cu celelalte arte. LIKE CNDB își dă întâlnire anul acesta cu festivaluri alături de care împarte un public alternativ, deschis experimentării în spațiul urban și artistic, un public avid de spectacole de dans contemporan, performance, teatru, film experimental, concerte, proiecții și conferințe.

„Nu ştim de unde vin formele orfane, adică nu ştim dacă părinţii lor sunt teatrul sau cinematograful. E vorba de o artă hibridă, dar care e simptomatică, reprezentativă pentru mentalitatea tinerelor generaţii de astăzi, ce trec foarte uşor dintr-un loc în altul.” a afirmat George Banu, critic de teatru.

LIKE CNDB își asumă acest spirit progresist, continuând să promoveze gândirea critică și experimentul.

BIEFF – Bucharest International Film Festival se aliază cu Centrul Național al Dansului pentru a deschide împreună cea de a III-a ediție a Festivalului LIKE CNDB.

HOMEFEST, un festival care se desfășoară în case și apartamente, prezintă în parteneriat cu Centrul Național al Dansului primul spectacol-perfomance din Festivalul LIKE CNDB.

NexT, Festivalul Internațional de Film include un moment perfomativ, pregătit de Centrul Național al Dansului.

ONE WORLD ROMANIA, Festivalul Internațional de film documentar și drepturile omului se deschide cu un moment pregătit de Centrul Național al Dansului care „adoptă un documentar”.