The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Bucharest Gaming Week revine la Palatul Parlamentului

Articol / 16 Mar 2020 / The Institute
  • Bucharest Gaming Week revine la Palatul ParlamentuluiBucharest Gaming Week
1/1
Părinții cu copii între 4 și 12 ani se vor bucura de jocuri educative într-un spațiu special dedicat lor

A patra ediție a Bucharest Gaming Week, evenimentul dedicat industriei de game development și pasionaților de jocuri video din România, va avea loc pe 19-25 octombrie 2020 în diferite locații în București și va culmina cu evenimentul central de la Palatul Parlamentului, în weekend-ul 24-25 octombrie.

Evenimentul central va curpinde și o zonă dedicată părinților cu copii între 4 și 12 ani. Pe langă jocuri dedicate întregii familii, părinții și copiii vor interacționa cu numeroase proiecte de educare și învățare prin gamificare.

Deja celebrele săli ale Palatului Parlamentului, Unirii, Take Ionescu și I.I.C. Brătianu vor fi deschise gamerilor care îi vor întâlni aici pe cei mai populari streameri și vloggeri din România, vor descoperi proiectele la care lucrează studiourile de game development locale, vor participa la numeroasele competiții organizate de parteneri și vor urmări cele mai tari competiții de esports.

“În fiecare an dorim să diversificăm cât mai mult activitățile din Bucharest Gaming Week, iar în 2020 vom pune accent pe nevoia de oameni talentați care să ajute industria dezvoltatoare de jocuri video locală să crească. Ne propunem să organizăm un târg al locurilor de muncă în industria gaming-ului și de asemenea, dorim să facem focus pe fete: fete ca jucătoare pro, fete ca youtuberițe, fete care să lucreze în industria de gaming,” a precizat Tudor Dăescu, președintele Gaming Week.

Primele nume anunțate pe scena Bucharest Gaming Week vor fi creatori de conținut importanți din sfera gaming-ului: Maximilian Ioan, Lectură de la A la Z, Bercea, Ovidiu Ovvy Pătrașcu, Bobospider și IceManLucky. Lista invitaților se va actualiza în următoarele luni, câteva nume fiind prezente în premieră la Bucharest Gaming Week.

La evenimentul central, vizitatorii vor putea juca peste 40 de titluri: cele mai noi jocuri lansate de marii publisheri mondiali, titluri celebre competitive, dar și cele mai noi creații lansate de studiourle românești în ultimii doi ani. Primele titluri din line-up sunt Call of Duty: Warzone, League of Legends, Apex Legends, Counter Strike: Global Offensive, Fornite și PUBG. Nu va lipsi nici FIFA21, celebrul joc video de fotbal, care începând cu ediția 20 include și Liga 1din România. Line-up-ul de jocuri va fi completat în următoarele luni.

Pe parcursul celei de-a patra ediții, Bucharest Gaming Week va continua misiunea de a promova și a pune în lumina reflectoarelor industria dezvoltatoare de jocuri video din România, o industrie în plină ascensiune, cu peste 100 de studiouri, 6000 de angajați și o cifră de afaceri de 188,5 milioane de dolari raportată pentru anul 2018. Astfel, în săptămâna 19-25 octombrie, o serie de evenimente în diferte locații din București va aduce mai aproape de publicul larg și de tinerii care vor să urmeze o carieră în gaming toate realizările și oportunitățile acestui sector: expoziții cu artă din jocurile video românești, workshop-uri de game design dedicate liceenilor și studenților, workshop-uri de gaming content dedicate creatorilor de conținut aflați la început de drum și multe alte activități.

Programul complet al evenimentelor din cadrul Bucharest Gaming Week 2020 va fi dezvăluit treptat, pe site-ul www.bucharestgamingweek.ro și pagina de event.

Bilete vor fi disponibile în curând.

__________________________________________________

Gaming Week este organizația care visează ca România să devină un Hollywood european al industriei producătoare de jocuri video. Și pentru ca acest lucru să se întâmple, caută să trezească interesul tuturor stakeholderilor care pot colabora la atingerea acestui obiectiv: organizații profesionale, autorități centraleși locale, presa, gameri profesioniști sau amatori.

Bucharest Gaming Week este un eveniment al Gaming Week.