The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cărturești invită adolescenții să dea check-in la FestivalYA, primul festival de literatură și idei Young Adult din România

Articol / 16 Iul 2020 / The Institute
  • Cărturești invită adolescenții să dea check-in la FestivalYA, primul festival de literatură și idei Young Adult din România FestivalYA
1/1
Din 20 până în 26 iulie 2020, librăriile Cărturești organizează online, în parteneriat cu editura Trei, primul festival de carte și idei Young Adult din România – FestivalYA. Autorii confirmați până în prezent sunt: Angie Thomas (20 iulie, ora 19:00), Ashley Elston (21 iulie, ora 19:00), Jennifer Niven (22 iulie, ora 18:00), Rory Power (23 iulie, ora 17:00), Anna Todd (23 iulie, ora 19:00), Jenny Han (24 iulie, ora 19:00), Maureen Johnson (25 iulie, ora 18:00).

Întâlnirile cu scriitorii preferați vor fi transmise pe paginile de social media ale librăriilor Cărturești și editurii Trei și vor alterna cu ateliere și discuții pe diverse teme de interes pentru adolescenți: Cum să citești un poem cu Alex Ciorogar, atelier de storytelling cu Ana Maria Ciobanu, Poezio, te pop! cu poeții Tudor Pop și Teona Galgoțiu, atelier de jurnalism cu Sophia Țigănaș, jocuri și joacă în teatru cu Ana Cucu Popescu, dramaturg, exerciții de creativitate cu Atelierul de Croit Imagini, atelier In a relationship, webinar de carieră cu Gina Enache, discuţie despre identitate personală, alteritate și iubire cu Cristian Iftode, conversații despre prietenie și dragoste cu Domnica Petrovai. Programul detaliat al evenimentului este disponibil pe blogul Cărturești.

În timpul festivalului o selecție specială din titlurile Young Fiction Connection ale Editurii Trei își așteaptă cititorii cu o reducere de 25% atât pe carturesti.ro, cât și în librăriile fizice Cărturești.

Ideea organizării unui festival de carte Young Adult a pornit din dorința de a construi un eveniment literar pe gustul adolescenților, în contextul în care se vorbește des despre beneficiile cititului la copii și destul de rar despre cât de importantă este lectura pentru adolescenți. Încercăm să trezim interesul adolescenților pentru carte, să facem cititul contagios, să descoperim ce anume îi incită la lectură și ce îi face să revină la ea. Prin FestivalYA ne dorim să aducem în prim-plan comunitățile de tineri interesați de literatură, responsabilitate civică, industrii creative. Pentru că lectura e un act social, integrat în viața de zi cu zi a tinerilor, nu o întâmplare prilejuită de obligațiile școlare. – Diana Petruț, Coordonator PR & evenimente, Librăriile Cărturești

Parteneri:
RIUF, Fundația Friends For Friends, Adolescenteen, Asociația Young Initiative, Fundația Noi Orizonturi, Cognosis, Transylvania College, Revista Echinox, Ghibstock, Fundația pentru Dezvoltarea Popoarelor, Mind Education, Institutul Francez din Cluj, Iulius Mall, Școala de Vară, Answear, Let's Do It, Romania!

Parteneri Media: Kiss Fm, Scena9, The Calypso Journal, Versus, EBS Radio, Kompas Events
_______________________

Cărturești este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000 și dedicată unei noi experienţe de cumpărare și promovare a cărţii şi a produselor culturale. Devenit cel mai important lanț de librării de pe piața din România, Cărturești are în prezent 37 de spații care redefinesc ideea de librărie. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărturești Carusel, inclusă în topul The Telegraph al celor mai frumoase librării din lume, Cărturești Verona, cel mai mare spațiu dedicat lecturii și ofertei de carte din București sau Cărturești Modul, o librărie de cultură vizuală care aduce în plus o grădină interioară, o galerie de artă contemporană și o cafenea.