The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ce vrem să vedem la NexT11

News / 21 Iun 2017 / INSTITUTE.RO
  • Ce vrem să vedem la NexT11
  • Ce vrem să vedem la NexT11
  • Ce vrem să vedem la NexT11
  • Ce vrem să vedem la NexT11
1/4
În câteva ore #OrasulNexT deschide cinematografele și grădinile bucureștene pentru cinefili. Dacă tot așteptăm, am făcut un shortlist cu ce n-am vrea să ratăm ediția asta. Enjoy!


NexT ÎN CARTIER

A 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT aduce scurtmetrajele mai aproape de locuitorii orașului printr-o serie de proiecții în aer liber în cartiere, în locul unor foste cinematografe, azi închise sau transformate în spații cu alte utilizări. Dacă nu v-ați scos vecinii la film până acum, merită să o faceți weekendul ăsta la fostul Cinema Pacea, fostul Cinema Giulești, fostul Cinema Cosmos, fostul Cinema Floreasca, fostul Cinema Favorit și în Parcul Tineretului.


NexT FANTASIA

Probabil cel mai așteptat eveniment în aer liber de la NexT11, NexT Fantasia transformă Grădina Botanică într-un tărâm magic, călcat de zâne și creaturi fantastice, o a doua Noapte de Sânziene, care începe sâmbătă, 24 iunie, de la 18:00. 

Spectatorii sunt invitați să-și întindă propriile pături de picnic pe pajiște, să se bucure de filme, de răcoare și de muzica celor de la Travka, al căror concert va completa seara.

Programul NexT Fantasia, prezentat de Silva, cuprinde 5 scurtmetraje care tratează lumi fantastice, distopice sau cel puțin magice. În The Absence of Eddy Table un băiat este aruncat printr-un tub într-o lume cu vegetație fantasmagorică unde se îndrăgostește de o fată misterioasă care ascunde niște secrete întunecate. Tot despre dragoste este vorba și în animația suprarealistă Love, un sentiment copleșitor care dă peste cap o întreagă planetă. Pe o altă planetă ne duce și Amalimbo, pe urmele unei fetițe care încearcă să înțeleagă moartea prematură a tatălui ei. În Malesh trei femei care locuiesc la capătul unei păduri vrăjesc niște bărbați, iar în Leshy o altă pădure este luată în stăpânire de creaturi magice.


FOCUS GRECIA


Pentru cinefilii gurmanzi, NexT a pregătit programul special Focus Grecia, care îmbină o selecție de șase scurtmetraje recente semnate de regizori eleni cu o experiență culinară tradițională.

Început în urmă cu câțiva ani, programul NexT dedicat cinematografiilor naționale a adus în atenția spectatorilor o serie de scurtmetraje dintr-o anumită țară/regiune europeană. După Ţările Baltice şi Ţările Nordice, în 2017 Grecia devine centrul atenției.

În completarea experienței vizuale, proiecția scurtmetrajelor va fi urmată de un bufet grecesc cu preparate tradiționale, pe care paticipanții le vor putea degusta. Din programul Focus Grecia fac parte filmele:

Prosefhi: Greek School Prayer (regia:Thanasis Neofotistos, 2014) pune în ring două tipologii ale adolescentului de pretutindeni, bully-ul şi băiatul bun, ca pretext al unei discuții mai ample despre o serie de probleme din spectrul coming of age, cum ar fi căutarea identităţii.

Analizând relația dintre fiica devotată și tatăl imobilizat într-un scaun cu rotile, Sandy beach (semnat de Thanos Papastergiou, 2016) este un scurtmetraj despre dragoste şi datorie, despre rutină şi penitenţă autoimpusă, despre moarte şi libertate.

Spre deosebire de celelalte filme cuprinse în selecție, Archipelagos, naked granites (regizat de Daphné Hérétakis, 2014) este un film-eseu cu o miză formală și politică îndrăzneață, suprapunând un voice-over care recită fragmente dintr-un jurnal, secvențe din viaţa de zi cu zi a atenienilor şi momente de revoltă stradală.