The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CONFERINȚELE RDW // Cartierul Creativ: definiții posibile

News / 23 Mai 2017 / INSTITUTE.RO
  • CONFERINȚELE RDW // Cartierul Creativ: definiții posibileIlustrație de: Paula Rusu
  • CONFERINȚELE RDW // Cartierul Creativ: definiții posibileDafne Berc
  • CONFERINȚELE RDW // Cartierul Creativ: definiții posibileDaniel Tomicic
  • CONFERINȚELE RDW // Cartierul Creativ: definiții posibileDejan Ubović
  • CONFERINȚELE RDW // Cartierul Creativ: definiții posibileWill Sorrell
1/5
The Institute a lansat ideea primului Cartier Creativ al Bucureștiului, iar în timpul RDW 2017, CC va găzdui o serie de evenimente speciale, organizate pentru a oferi vizitatorilor o primă experiență în noua destinație bucureșteană, precum și conferințe și dezbateri ce vor aduce în discuție diverse modele de cartiere creative din lume, precum și scenarii posibile pentru dezvoltarea primului cartier creativ al Bucureștiului. 
CC este și spațiul central al ediției RDW de anul acesta, expoziția centrală fiind organizată pe Grigore Cobălcescu nr. 45.  
 
În cadrul unei conferințe ce va avea loc sâmbătă, 27 mai, de la ora 11, în programul RDW 2017, în spațiul central al festivalului, invitați străini din 5 țări povestesc despre și prezintă diverse tipuri de cartiere creative, alături de Andrei Gavrilă-Borțun, care va detalia inițiativa ″Cartierul Creativ București″. Moderator: Dragoș Neamu
 
Participă: Dafne Berc, arhitect, membră a echipei de bază Design District Zagreb (Croația), Dejan Ubović, inițiator European centre for culture and debate (Kultur Grad), primul hub cultural-creativ din zona Savamala a Belgradului (Serbia), Daniel Tomičić, Partener co-fondator la Scuderia Zagreb (Croația) și Zagreb Design Week, Olympia Datsi, arhitect peisagist și manager cultural, parte din echipa Creativity Platform, din Salonic, Grecia, Will Sorrell, Event Director al designjunction, show care a inaugurat în 2016 King’s Cross Creative Quarter (KXCQ), în parteneriat cu  London Design Festival, Knowledge Quarter și King’s Cross Development.

Dafne Berc este membră a echipei de bază Design District Zagreb (Croația), fiind responsabilă de programul urbanistic. Arhitect, din Zagreb, Dafne a urmat cursurile Berlage Institute din Amsterdam și Universidad Politécnica de Catalunya din Barcelona. O mare parte a muncii sale este dedicată studiului problemelor ce țin de spțiu, din sfera dezvoltării socio-economice. Printre alte aspecte, este preocupată de analizele structurale ale impactului economiilor creative și culturale asupra proceselor de regenerare ale orașelor contemporane. Colaborează cu artiști și experți cu profile diferite, instituții științifice, organizații culturale, artistice și pofesionale din țară și din străinătate. Autoare și co-autoare de cercetări, studii, articole și publicații, expoziții, lucrări audio și video, workshop-uri, platforme interactive de comunicare participativă, arhive etc., care tratează probleme legate de spațiu, într-un context socio-cultural mai larg.
 
Dejan Ubović a studiat antropologia și project management în Belgrad, Serbia. În 2000 a fondat Cultural Front și Cross Radio, primul proiect media după războiul din Iugoslavia, care încă mai emite, conectând 14 orașe din regiune. 
A lansat un festival de film documentar – proiect de re-integrare socială pentru foști prizonieri prin artă, Festivalul Luminii (Belgrade of Light), programul Nordic summer cooperation cu cinci țări nordice, conferința de muzică balcanică Balkan Beat, precum și Forumul Belgrade conference, în cooperare cu  A Soul for Europe initiative. În 2008 a inițiat European centre for culture and debate (Kultur Grad), care se află într-o fostă clădire industrială din centrul Belgradului.  În primele 18 luni, centrul a atras 48.000 de vizitatori prin cele 320 de evenimente. A fost primul hub cultural-creativ din zona Savamala a Belgradului. 
 
Daniel Tomičić, Partener la Scuderia Zagreb (Croația), este co-fondator al Scuderia Zagreb și Zagreb Design Week și conduce Sljeme Autokoffer din 2012. Este istoric și istoric de artă, pasionat de design și de mașini. Scuderia Zagreb este un business de lifestyle, companie boutique, specializă în design și cultura auto. Organizează de 10 ani propriile evenimente și creează conținut, concepe produse, comunică pentru clienți și conectează profesioniști cu companii. Modelul de business este bazat pe responsabilitate socială. Sunt organizatorii Zagreb Design Week, ai conferinței de design auto Auto(r), ai conferinței B2B 
Produkteka și al Tour of Istria pentru mașini clasice. Sunt co-autorii filmului documentar Driving Dreams. În 2012, Scuderia Zagreb a achiziționat producătorul de portbagaje de lux Sljeme Autokoffer. 
 
Olympia Datsi este arhitect peisagist și manager cultural, parte din echipa Creativity Platform, din Salonic, Grecia. 
Creativity Platform este o organizație non-profit, care funcționează ca o platformă interdisciplinară pentru schimbul de idei, activități, cercetare, legate de  “capitalul creativ” și de “economia creativă” în Salonic și în Grecia.
Principalul scop al Creativity Platform este să ofere terenul, platforma, unde să se desfășoare dialogul pentru orașul Salonic, precum și să promoveze proiecte și  activități drept puncte de întâlnire pentru comunitățile creative, profesioniști, inițiative antreprenoriale și guvernanți. 
 
Will Sorrell lucrează în design și în industriile creative de peste 12 ani. În calitate de Event Director al designjunction, a organizat șase ediții ale acestui design show cutting-edge la Londra, New York și Milano. De-a lungul carierei, Will a organizat pentru 30 design show-uri în 15 țări, inclusiv lansarea mult apreciatului eveniment al lui Tom Dixon – MOST, din Milano, și coordonarea programului British Council de expoziții de design și arhitectură itinerante. A fost implicat în inițiative din sfera educației în design; artei; modei; și a dezvoltărilor imobiliare.
designjunction conectează peste 200 din cele mai renumite branduri de design din lume cu arhitecții de top, designerii de interior și buyeri. 
În 2016, show-ul s-a mutat pentru termen mai lung în King’s Cross, a avut peste 27,000 de vizitatori pe parcursul celor 4 zile din timpul London Design Festival.
Cu aceeași ocazie, designjunction a inaugurat King’s Cross Creative Quarter (KXCQ), în parteneriat cu  London Design Festival, Knowledge Quarter și King’s Cross Development.

Participarea la conferință este gratuită, cu rezervarea locului, în prealabil, prin completarea formularului de mai jos. Vă rugăm să tipăriți rezervarea sau să o salvați în telefon.