The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Coperta Institute, The Magazine pe coverjunkie.com

News / 23 Noi 2016 / INSTITUTE.RO
  • Coperta Institute, The Magazine pe coverjunkie.com
  • Coperta Institute, The Magazine pe coverjunkie.com
1/2
Coperta Intitute, The Magazine, nr. 19 apare în selecția blogului coverjunkie.com. Este a treia oară când blogul alege să prezinte una dintre copertele The Institute. 

Coperta este o reprezentare a portretului unui tânăr artist contemporan, în stilul cunoscutului pictor renascentist Arcimboldo, principalul articol al acestei ediții fiind dedicat festivalului DIPLOMA, un proiect care promovează cele mai proaspete talente din facultățile de arte și design.
Design-ul copertei este semnat de Gavrilă & Asociații

La final de 2016, după un an în care ne-am bucurat să observăm mai multă transparență și dorință de colaborare din partea instituțiilor culturale, ne-am propus să inventariem în numărul 19 al revistei The Institute principalele organizații din această arie, să înțelegem cum funcționează și să aflăm în ce măsură programele lor sunt aliniate aceleiași strategii. Am discutat cu Ministerul Culturii, cu Institutul Cultural Român și cu AFCN despre prioritățile și proiectele lor și am construit un portret al scenei culturale în ansamblu, din perspectiva “guvernanților”.
 
Revista va fi disponibilă din decembrie în Librăriile Cărturești și online, aici, precum și la târgurile Mâncare și design, ce vor avea loc la Amzei Market Makers, în perioadele 9-11 și 16-18 decembrie.

Coverjunkie este un art director olandez - Jaap Biemans, pasionat şi colecţionar de coperte şi reviste. 
"Aveam un mic blog pe site-ul meu www.jaapbiemans.nl şi primeam feedback pozitiv. După o vreme m-am gândit că puteam să fac asta în engleză şi am dat peste numele Coverjunkie. De aici a pornit totul", povesteşte Jaap.
"Privind în urmă, obişnuiam să cumpăr şi să păstrez reviste dintotdeauna… de exemplu, am o mare colecţie de «The Face», «Raygun» şi «Emigre». Nu e vorba doar despre coperte, mă bucur de reviste în întregime când sunt încărcate cu energie pozitivă şi reflectă timpurile", continuă el.