The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Diminețile creative în București se servesc cu trei lingurițe de inspirație

Articol / 08 Oct 2014 / Maria Neneciu
  • Diminețile creative în București se servesc cu trei lingurițe de inspirație
  • Diminețile creative în București se servesc cu trei lingurițe de inspirație
  • Diminețile creative în București se servesc cu trei lingurițe de inspirație
1/3
Creative Mornings este un eveniment matinal, la care cafeaua se bea cu minim trei lingurițe de inspirație și care are loc în peste 70 de orașe din toată lumea, iar începând cu acest an și în București. 

Creative Mornings este de fapt o conferință lunară, susținută de reprezentantul unui proiect independent local, este un prilej de socializare între oameni cu specializări diferite, dar cu interese și obiective comune. Evenimentul își propune să creeze contextul necesar colaborărilor dintre diferite inițiative și proiecte independente și între companii consacrate și freelanceri sau start-up-uri și să prezinte totodată proiecte locale ce merită urmărite. 

Bucureștiul matinal
În spatele evenimentului din București sunt trei tineri simpatici: Andreea Vrabie, cu care am mai povestit, tot în paginile revistei, despre IdeasLab- proiectul ei hibrid, care se află la intersecția unei platforme editoriale cu un laborator de consultanță pentru organizațiile în căutare de concepte noi și Ana Maria Grigoriu și Stelian Dobrescu, care au lansat împreună studioul LOOT. Cei trei au studiat la Londra, dar s-au întâlnit abia când s-au întors la București, când au aflat că și unii și alții și-ar dori să înceapă seria dimineților creative la București: “ideea de aduce evenimentul aici a încolțit în paralel, la Londra, a fost o coincidență bună până la urmă, iar când ne-am întors și ne-am cunsocut, am discutat despre planurile noastre, care erau izbitor de asemănătoare și atunci ne-am dat seama că cel mai bine este să plecăm la drum împreună”, mi-au povestit cei trei. “Evenimentul presupune un efort destul de mare, pentru fiecare dintre noi este ca un al doilea full-job, iar faptul că ne-am înțeles încă de la început vorbește foarte frumos despre cel mai important obiectiv al proiectului Creative Mornings : colaborarea ”, mi-au mai povestit cei trei. 
 
Colaborare vs Competiție
Principalul avantaj al acestui eveniment este că propune un alt tip de socializarea, într-un cadru  informal, total relaxat, la cafea, înainte de a te duce la birou sau de a te apuca de o zi de vineri, iar oamenii par mai dispuși să vorbească cu străini, să vină singuri și să-și lărgească cercul de colaboratori sau cunoștințe  la o scurtă conferință ce are loc dimineața, la prima oră, decât la cocktail-uri sau party-uri pretențioase: “Cred că este important să ne schimbăm puțin mentalitatea în legătură cu ce înseamnă networking-ul și colaborarea, la noi oamenii încă nu sunt foarte dispuși să-și împărtășească cunoștințele, există încă o retincență și un puternic spirit de competiție, iar colaborarea s-a dovedit a fi mult mai eficientă decât concurența în zona de industrii creative și mai ales pentru inițiativele mici, independente. M-am săturat puțin de felul în care se face networking la noi, tot timpul în cercuri închise, care chiar dacă sunt mari, sunt ermetice”, mi-a explicat Andreea. Ideea de colaborare presupune schimbul de informații și experiențe, presupune multidisciplinaritate și lărgirea intereselor la nivel individual, presupune flexibilitate și dezvoltare permanentă, toate necesare pentru conturarea unui viitor pe care îl sperăm mai echitabil și mai performant.