The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Filmele “EYES ON EU”, realizate de tineri pentru tineri

Articol / 15 Apr 2021 / The Institute
 • Filmele “EYES ON EU”, realizate de tineri pentru tineri
1/1
Eyes On EU este proiectul european care îi determină pe tineri să reflecteze împreună asupra realităților Europei de azi. Filmele sunt un spațiu creativ pentru construcție și reflecție asupra contextului nostrumgeografic, dar și un format în care vocile noilor generații sunt auzite, împărtășite și susținute.

În centrul proiectului este seria de filme online „Eyes on EU”, rezultatul colaborarii a cinci țări europene și reflectă imaginea tinerilor europeni: diversă, întreprinzătoare, activă, expresivă și argumentativă.

Plastic surgery, filmul echipei române

Tinerii din România au ales să abordeze problema plasticului de unică folosință, imaginându-și o serie de dialoguri în viitorul apropiat, când această problemă ar fi fost depășită în Europa. Alegerea acestui subiect arată interesul în creștere al tinerilor români pentru protecția mediului, dar și nevoia lor de a fi parte din procesele de decizie. Filmul este un exercițiu de autocunoaștere și de autocritică a unor situații peste care trecem poate prea ușor cu vederea.

Publicul este invitat să urmărească live episodul românesc pe data de 19 aprilie, ora 20:00.

 • Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/2927041720955781
 • Premiera filmului Plastic surgery: https://www.youtube.com/watch?v=3ChC3Sd0C8E

 • Seria de filme online “Eyes On EU”


  Seria de filme online “Eyes On EU” este o colecție de filme scurte/ medii, modelate după imaginea tinerilor europeni. Fiecare film abordează o temă reflectată atât colectiv, cât și individual de fiecare țară, în funcție de viziunea și aspirațiile sale. Adevărate „subiecte fierbinți”, temele filmelor depășesc granițele Europei și animă tinerii lumii: egalitatea de gen, mediul, democrația, educația și imigrația.

  Eyes On Eu este un proces creativ colectiv al tinerilor care își împărtășeasc fricile, speranțele și dorințele.

  Proiectul Eyes On EU

  Născut în urma unui sondaj desfășurat la Marsilia în 2018, își are rădăcinile într-un apel pentru proiecte din partea Comisiei Europene: „European Youth Together”. Sprijinit de asociația D’Avent din România, precum și de alte 4 organizații europene, Eyes On EU „privește fără tabuuri la ceea ce a devenit Europa, fără prejudecăți asupra a ceea ce ar trebui să devină și să dea o voce celor pentru care Europa este făcută, adică tinerii din noile generații”.

  Această activitate de colaborare desfășurată de-a lungul a doi ani și jumătate încurajează participanții la dezbatere și gândire critică. O colaborare cu alte patru țări europene (Croația, Franța, Grecia și Estonia), proiectul reunește dimensiunile locale naționale și europene, accentuând exprimarea unor idei bogate și diverse.

  Mai multe detalii pot fi accesate pe: 

  Facebook | Instagram | YouTube