The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Fundația Comunitară București lansează Fondul IKEA pentru Educație și Dezvoltare

Articol / 15 Ian 2019 /
  • Fundația Comunitară București lansează Fondul IKEA pentru Educație și DezvoltarePicasa
1/1
Fundația Comunitară București și IKEA România lansează Fondul IKEA pentru Educație și Dezvoltare, în valoare totală de 225.000 de euro.

Aproximativ 42% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeți funcțional, adică dublu față de media europeană, potrivit unui studiu realizat în anul 2016 de Centrul de Evaluare și Analize Educaționale. În București, rata de absolvire a învățământului secundar este de 53,7%, similar cu media națională, iar 15,9% dintre elevi abandonează școala înainte de finalizarea studiilor preuniversitare.

În acest context, Fondul IKEA pentru Educație și Dezvoltare va susține proiecte care sprijină copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani în dobândirea de competențe care să asigure adaptabilitate pe piața forței de muncă, reducerea decalajelor cauzate de accesul diferit la resurse de învățare, dar și creșterea mobilității sociale.

"Pentru IKEA, copiii sunt cei mai importanți și credem că fiecare copil are dreptul la educație. Sperăm că acest fond va oferi oportunități educaționale importante pentru copiii și tinerii din România, inclusiv pentru cei dezavantajați, și că le va permite, în cele din urmă, să-și atingă potențialul", a declarat Mircea Ilie, Sustainability Leader, IKEA România.

Cele două arii de interes ale fondului sunt educația în medii vulnerabile și educația prin joacă. Sunt vizate inițiative care susțin dezvoltarea de competențe precum gândirea critică, rezolvarea de probleme complexe, științe, autonomie în învățare, care sprijină copii și tineri din medii vulnerabile să își continue studiile, îi pregătesc pentru inserția pe piața muncii și îi motivează să se implice în viața comunității.

Fundația Comunitară București este partenerul IKEA România în dezvoltarea și implementarea Fondului IKEA pentru Educație și Dezvoltare.

“Credem că prin educație putem crește comunități puternice. Prin acest fond, vrem să susținem oameni care pot schimba modul în care se face învățarea, pentru copii și tineri mai pregătiți și mai implicați în comunitatea lor. Căutăm proiecte cu abordări noi, inedite, pentru a reduce decalajele dintre copii, școală și, ulterior, piața muncii
”, a declarat Alina Kasprovschi, director executiv, Fundația Comunitară București.

Cine poate aplica

Fondul IKEA pentru Educație și Dezvoltare va acorda suma totală de 75.000 de euro pe an, pentru aproximativ trei proiecte, pentru o perioadă de trei ani.

Ideile de proiecte vor fi trimise printr-o scrisoare de intenție până pe 4 februarie 2019, pe platforma programului, după care un juriu independent va face o selecție, iar propunerile selectate vor fi invitate să înscrie varianta completă a proiectelor.

Pot aplica organizații non-guvernamentale, neafiliate politic sau echipe compuse din minimum trei persoane constituite ca grupuri de inițiativă, fără personalitate juridică, care vor desfășura activitățile propuse în București sau în județul Ilfov.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, formularele de aplicație și exemple de proiecte care pot aplica sunt disponibile pe site-ul fondului.


Pentru întrebări legate de procesul de aplicație, vă rugăm contactați:

Ana Mircioagă, Coordonator Program, Fundația Comunitară București
ana.mircioaga@fundatiacomunitarabucuresti.ro

Miruna Nichita, Project Manager, Fundația Comunitară București
miruna.nichita@fundatiacomunitarabucuresti.ro

***

Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactați:

Oana Alexandru, PR Manager MSL THE PRACTICE, oana.alexandru@thepractice.ro
Cristina Botezatu, Manager Comunicare, Fundația Comunitară București, cristina.botezatu@fundatiacomunitarabucuresti.ro.


***

Despre IKEA România
IKEA este o companie de retail mobilier și decorațiuni, de origine suedeză, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost înregistrată în 1943, în Suedia. Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a țară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din INGKA Group. Detalii pe www.IKEA.ro.

Viziunea IKEA: Să creăm o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni.
Misiunea IKEA: Să oferim o gamă largă de produse de mobilier, accesorii și decorațiuni pentru casă - funcționale și cu un design de calitate, la prețuri atât de scăzute încât cei mai mulți oameni să și le poată permite.

Despre Fundația Comunitară București
Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 7 ani, a finanțat peste 320 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu un milion de euro (4,69 milioane de lei). Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 15 fundații comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.