The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Termenul de înscriere la Gala Societății Civile 2020 se prelungește până pe 20 mai, ora 17:00

Articol / 25 Feb 2020 / The Institute
  • Termenul de înscriere la Gala Societății Civile 2020 se prelungește până pe 20 mai, ora 17:00Trofee GSC @Roald Aron
  • Termenul de înscriere la Gala Societății Civile 2020 se prelungește până pe 20 mai, ora 17:00Câștigători GSC 2019 @Roald Aron
  • Termenul de înscriere la Gala Societății Civile 2020 se prelungește până pe 20 mai, ora 17:00Trofee GSC @Roald Aron
1/3
Update: Termenul de înscriere la GSC 2020 se prelungește până pe 20 mai, ora 17:00

În perioada 25 februarie – 25 martie 2020 20 mai 2020 se desfășoară înscrierile la Gala Societății Civile, competiție care împlinește anul acesta 18 ani. Asociații, fundații, grupuri de inițiativă sau persoane fizice cu inițiativă civică pot înscrie proiecte de activism social la cea de-a XVIII-a ediție a Galei Societății Civile (GSC), cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România.

Competiția este structurată în patru categorii și 16 secțiuni după cum urmează: Categoria A: Educație, Învățământ, Cercetare, Artă și Cultură, Apărarea drepturilor individuale/ colective, Comportament civic și Participare publică, Sănătate, Incluziune socială, Servicii de Asistență socială, Protecția mediului, Dezvoltare economică și socială; Categoria B: Proiecte și campanii de Voluntariat, Proiecte pentru Tineret; Categoria C: Programe, Inițiative Cetățenești și Campanii de comunicare pe teme sociale; Categoria D // Premii Speciale: Premiul Special Organizația NEW ENTRY și Premiul Special pentru INOVAȚIE.

În secțiunea Inițiative Cetățenești vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul competiției de către grupuri de inițiativă (constituite informal) sau persoane fizice, iar în secțiunea Premiul Special Organizația NEW ENTRY vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul Galei Societății Civile de către organizațiile care au cel mult 3 ani de la înființare (ianuarie 2017).

Campanii de comunicare pe teme sociale este singura secțiune din cadrul competiției în care pot fi înscrise campanii de către orice entitate, nu doar ONG-uri, grupuri de inițiativă sau persoane fizice. Sunt acceptate înscrieri și din partea agențiilor de comunicare, companiilor sau instituțiilor publice.

Înscrierea în competiție se realizează exclusiv online, accesând site-ul Galei Societății Civile, urmând pașii din Ghidul de înscriere. Pentru a accesa formularul de înscriere este necesară crearea unui cont pe site. După activare, utilizatorii trebuie să se logheze și să acceseze secțiunea Competiție - Înscrie un proiect pentru completarea formularului ce permite înscrierea în competiție.

Pentru mai multe detalii consultați Regulamentul, Ghidul de înscriere și descrierea secțiunilor disponibile pe site.

Lista proiectelor participante în competiție va fi anunțată în data de 6 aprilie 2020, după validarea acestora de către echipa de organizare.

Gala Societății Civile a premiat, în cele 17 ediții de până acum, peste 740 de inițiative cu un impact pozitiv asupra societății, generate de sectorul neguvernamental, proiecte care investesc în România și în viitorul său.

În cadrul ediției 2019 a Galei Societății Civile au fost înscrise în total 181 de proiecte, dintre care 23 de programe și 14 campanii de comunicare.
La ediția din 2019, Marele Premiu al Galei Societății Civile a fost acordat pentru prima dată în istoria proiectului unei inițiative înscrise în secţiunea „Proiecte şi campanii de Voluntariat”: Comunitatea de voluntari MagiCAMP, un proiect al Asociaţiei MagiCAMP.

Calendarul complet al competiției poate fi consultat aici.

Anul acesta, Gala Societății Civile se alătură proiectului Plasti Prix, creat de The Institute şi Lidl România, trofeele ce vor fi oferite câștigătorilor Galei Societății Civile 2020 fiind realizate din plastic reciclat.
___________________________________________________________________________

Gala Societății Civile este cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Inițiată în anul 2002, Gala Societății Civile are ca misiune recunoașterea tuturor inițiativelor luate pentru îmbunătățirea vieții într-o comunitate, promovarea și premierea spiritului civic și a responsabilității sociale în România.

Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE.

Partener principal: KMG International
Partener pentru Sustenabilitate: Lidl România
Sponsor fondator: Fundația Vodafone România
Parteneri: BCR, Bursa Binelui, ŠKODA, Philip Morris România.

Partener media strategic:
Rock FM

Parteneri tradiționali: Gavrilă & Asociații, Netvibes România.

Pentru mai multe informații despre Gala Societății Civile 2020, vizitați www.galasocietatiicivile.ro.