The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

IDEO IDEIS invită adolescenți din nouă orașe să facă parte din mini-redacțiile Colaj

Articol / 10 Iul 2020 / The Institute
  • IDEO IDEIS invită adolescenți din nouă orașe să facă parte din mini-redacțiile ColajIDEO IDEIS - Colaj
  • IDEO IDEIS invită adolescenți din nouă orașe să facă parte din mini-redacțiile ColajIDEO IDEIS - Colaj
  • IDEO IDEIS invită adolescenți din nouă orașe să facă parte din mini-redacțiile ColajIDEO IDEIS - Colaj
  • IDEO IDEIS invită adolescenți din nouă orașe să facă parte din mini-redacțiile ColajIDEO IDEIS - Colaj
1/4
Colaj, gazeta neoficială a festivalului IDEO IDEIS, care reunește în fiecare ediție esența evenimentului, invită tineri pasionați de scris, fotografie ori social media să li se alăture până pe 12 iulie.

Gazeta va fi creată exclusiv de adolescenți din cele nouă comunități în care se întâmplă ediția #15 de IDEO între 5-9 august: Alexandria, Baia Mare, Botoșani, București, Buzău, Câmpina, Roman, Sibiu, Timișoara. Vor fi selectați câte 3 adolescenți din toate orașele, mai puțin în Alexandria, unde selecția va cuprinde 10 adolescenți.

Inițiativa invită adolescenții să fie ochii și urechile publicului în toate cele nouă orașe, oferindu-le astfel ocazia să învețe principiile de bază ale jurnalismului comunitar prin ateliere online și practică pe teren, sub îndrumarea Iuliei Dromereschi, creatoarea proiectului AIVI MediaHub, alături de care a fost conturat Colajul „altfel” de anul ăsta. Echipele vor documenta două subiecte: portretul trupei din oraș care participă la IDEO și un subiect de responsabilitate socială în comunitate. Al doilea material va deveni listă de lectură pentru ASAP – Armata Selectării Atente a Plasticului, proiect care devine astfel partener al ediției Colaj de anul acesta și care va folosi materialele în bătălia împotriva plasticului. În plus, pe perioada festivalului, echipele vor fi vocea IDEO IDEIS în social media.

Pentru a aplica, adolescenții sunt invitați să citească cu atenție Ghidul Aplicantului la mini-redacțiile Colaj, unde sunt detaliate calendarul, structura festivalului și cum va arăta experiența din redacție, apoi să completeze acest formular. Aceștia pot aplica doar dacă nu sunt deja înscriși la ediția #15 ca participant dintr-o trupă de teatru sau participant individual. Înscrieile sunt deschise până pe 12 iulie, ora 21:00.

Mini-redacțiile fac parte din departamentul de Dezvoltare comunitară - încercarea festivalului de a oferi ceva înapoi comunităților care își deschid ușile pentru a-l găzdui.