The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Începe MATERIA: evenimentul iubitorilor de creații din piele

News / 04 Noi 2016 / INSTITUTE.RO
  • Începe MATERIA: evenimentul iubitorilor de creații din piele
  • Începe MATERIA: evenimentul iubitorilor de creații din piele materia
  • Începe MATERIA: evenimentul iubitorilor de creații din piele materia
  • Începe MATERIA: evenimentul iubitorilor de creații din piele
  • Începe MATERIA: evenimentul iubitorilor de creații din piele
1/5
București, 2 noiembrie - Primul târg de design contemporan din România va fi lansat în acest weekend, pe 5-6 noiembrie, la Grand Hotel du Boulevard. 45 de designeri și branduri românești vor expune colecții capsulă și piese-statement create exclusiv pentru MATERIA 
 
Prima ediție a târgului MATERIA va fi lansată cu surprize pregătite pentru public și pentru designeri de către Dan Pierșinaru, organizatorul târgului.
 
“Experiența organizării acestei prime ediții îmi întărește intuiția cu care am început: creația în piele este necesară și trebuie susținută. Aceste obiecte, precum tot ceea ce presupune design-ul contemporan în piele, capătă valoare într-un context unitar și aici intră în scenă târgul MATERIA. Există un potențial enorm de creștere, iar designerii, producătorii și industria pielăriei din România merită privite din unghiul calității și al autenticității”, spune Dan Pierșinaru. 
 
Una dintre surprizele pregătite o reprezintă participarea Danei Rogoz cu o colecție specială a plicurilor sale, Moon by Dana Rogoz. “Pentru mine este o mândrie să particip la târgul de design contemporan MATERIA și să mă alătur astfel designerilor invitați, care creează mai mult decât niște obiecte utilitare, ci niște obiecte-concept. Cu această ocazie voi lansa o ediție limitată a genții Moon cu fețe detașabile, realizată dintr-o piele metalică, cu o textură ce amintește de suprafața neregulată a lunii”, spune Dana Rogoz.
 
O altă noutate marca MATERIA este participarea unuia dintre cei mai cunoscuți stiliști din România, Ovidiu Buta, în prima zi a târgului, pe 5 noiembrie. Acesta va alege din obiectele celor 45 de designeri participanți și le va integra în categoria “Recomandat de Ovidiu Buta”. 
 
MATERIA își propune să încurajeze tinerii designeri, motiv pentru care, împreună cu festivalul Diploma, oferă șansa unui proaspăt absolvent de a avea colecția expusă în fața a mii de vizitatori. Alexandru Floarea, absolvent al Universității de Artă din Iași, a primit premiul MATERIA în cadrul Festivalului Diploma, iar colecția lui vestimentară „Dni - powstania” poate fi văzută și achiziționată în cele două zile ale târgului. Alexandru Floarea va avea șansa să se alăture comunității de designeri și să învețe de la cei mai buni. 
 
Vizitatorii au ocazia să voteze designerul lor preferat la MATERIA, beneficiind astfel de intrarea în tombola târgului, unde au șansa să câștige un obiect creat de designerul votat.   
 
Designerii participanți la MATERIA sunt Mihaela Glăvan, Otilia Flonta, Matei Corvin, Alexandra Abraham, Yvy Bags, Paul Christian, Atribut, Bogdan Deliu, Iutta, Laura Olaru, Snob, Lemnia, Moon by Dana Rogoz, Adina Grapa, Le Dot, Ana Marchetanu, Ana Niculae, Andra Oprea, Atelier437, Atelierele hărniciei, DIA by Diana Groza, Giuka, Jules by Julia S, Lady Magpie, Le Xa, LIA, Luwa, Oana Lupaș, Oana Vasiloiu, Sebastian Roncea, Simina Filat, Sophie Handbags by Andra Paduraru, Ana Kaloni, Lucienne și Verogia.
 
Creat și susținut de Autor, MATERIA este primul târg contemporan de design în piele care își propune să devină în lumea creatorilor în piele ceea ce Autor este în bijuteria contemporană: o platformă dedicată designerilor și creatorilor care lucrează în piele sau au ca material principal de creație pielea. MATERIA este un eveniment independent, de sine stătător, care are loc toamna, unde participarea se face pe bază de selecție. 
 
Despre Autor
Târgul de bijuterie contemporană Autor a fost lansat în 2009 sub forma unui eveniment bianual. După 15 ediții a devenit cea mai importantă platformă de bijuterie contemporană din sud - estul Europei, cu peste 80 de participanți de pe 5 continente la fiecare ediție, premii internaționale, proiecte stabile de colaborare cu cele mai bune școli de bijuterie contemporană din lume și parteneriate cu toate evenimentele relevante.
 
Orar MATERIA: 
Sâmbătâ 5 noiembrie: 11.00 – 20.00
Duminică 6 noiembrie:  11.00 – 20.00
*prețul unui bilet de intrare: 10 lei